E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14108
Lasīšanai: 3 minūtes
2
4
2
4

Tiesu izpildītājam nav informācijas par parādnieka bankas konta saturu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. martā, 2018
Baiba

Labdien! Tiesu izpildītājs drīkst ieturēt summu no ienākumiem virs 430 eiro. Kādu summu var ieturēt, ja ir 4 apgādājamie? Pagājušogad bija laikam 60 eiro par katru, kā ir šogad? Otrs jautājums – vai, bloķējot kontu, visas summas apmērā (alga, uzturlīdzekļi, bērnu pabalsti) tiek sasummēti un var izņemt tikai tos 430 eiro + par apgādājamo, vai arī atsevišķi vēl var izņemt uzturlīdzekļus un bērnu pabalstus, uz kuriem nevar vērst piedziņu? Paldies!

A
atbild:
03. aprīlī, 2018
Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome
Elīna Avota, direktores pienākumu izpildītāja

Valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs 2018. gadā uz vienu bērnu vispārējā gadījumā ir 64,03 eiro mēnesī.

Ja tiesu izpildītājs devis rīkojumu bankai, tad skaidrā naudā bankā parādnieks var izņemt naudas līdzekļus minimālās algas apmērā. Ja dots rīkojums tikai bankai, tad papildus parādniekam nav tiesību saņemt naudas līdzekļus valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā. Šos naudas līdzekļus parādniekam ir tiesības saņemt, ja tiesu izpildītājs devis rīkojumu parādnieka darbavietai.

Ja parādnieks saņem tādus naudas līdzekļus, uz kuriem nevar vērst piedziņu, tad parādniekam ar apliecinošiem dokumentiem ir jāvēršas pie tiesu izpildītāja. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 596. pantu piedziņu nevar vērst uz atlaišanas pabalstu, apbedīšanas pabalstu, vienreizēju pabalstu mirušā laulātajam, valsts sociālajiem pabalstiem, valsts atbalstu ar celiakiju slimam bērnam, apgādnieka zaudējuma pensiju un atlīdzību par apgādnieka zaudējumu, uz bērna uzturlīdzekļiem Ministru kabineta noteikto minimālo bērna uzturlīdzekļu apmērā, kurus, pamatojoties uz tiesas nolēmumu vai Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas lēmumu, maksā viens no vecākiem, kā arī uz Uzturlīdzekļu garantiju fonda izmaksājamiem bērna uzturlīdzekļiem, uz sociālās palīdzības pabalstiem.

Ja parādnieks saņem tādus naudas līdzekļus, uz kuriem nevar vērst piedziņu, papildus naudas līdzekļiem minimālās algas apmērā parādniekam ir tiesības bankas kontā saņemt tos naudas līdzekļus, uz kuriem nevar vērst piedziņu.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas