E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14085
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Darba devējs neveic ierakstus nodokļa grāmatiņā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. martā, 2018
Ilze

Labdien! Strādāju uzņēmumā no 24.01.18, bet 15.03.18 atnāca e-pasts ar paziņojumu no VID, ka ir izmaiņas nodokļu grāmatiņā. Apskatot paziņojumu, saprotu, ka mana nodokļu grāmatiņa ir izņemta. Darba devējs neko man nav paziņojis – ne brīdinājumu, ne pārrēķinu neesmu saņēmusi. Kā šajā gadījumā man vajadzētu rīkoties – iesniegt grāmatiņu vēlreiz pašai? Vai vajadzētu noslēgt darba līgumu no jauna? Par manu darbu darba devējam nekādu pretenziju nav bijis, uzteikums nav izteikts.

A
atbild:
20. martā, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Izmaiņas algas nodokļa grāmatiņā var izdarīt tikai pats nodokļa maksātājs, kā arī Valsts ieņēmumu dienests. Darba devējam šādu tiesību nav, un viņam nav arī pieejas darbinieka nodokļa grāmatiņai, bet gan tikai informācija par ierakstiem grāmatiņā.

Ja darba attiecības būtu pārtrauktas, darba devējs par to sniegtu paziņojumu VID. Pamatojoties uz to, VID nodrošina automātisku galvenās ienākuma gūšanas vietas beigu datuma norādīšanu (t.i., grāmatiņas izņemšanu). Taču, Jums nezinot, darba devējs nedrīkst ne pārtraukt darba attiecības, ne mainīt darba līgumu.

Ir vēl viena situācija, kad VID algas nodokļa grāmatiņu automātiski izņem no darba devēja – ienākuma gūšanas vietas, kur tā iesniegta, proti, ja vispārējo nodokļu maksātājs kļūst par mikrouzņēmumu nodokļa maksātāju.

Lai noskaidrotu, kāpēc Jums ir izdarītas izmaiņas nodokļa grāmatiņā, sazinieties ar VID.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas