E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14080
Lasīšanai: 2 minūtes

Grozījumi darba līgumā iespējami, pusēm vienojoties

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. martā, 2018
REMS SALTUPS

Vai darba devējam par jebkurām izmaiņām darba līgumā jāpaziņo mēnesi iepriekš?

A
atbild:
20. martā, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darba līguma grozīšana, darbiniekam un darba devējam vienojoties, ir noteikta Darba likuma 97. pantā: darbinieks un darba devējs var grozīt darba līgumu, savstarpēji vienojoties. Šajā gadījumā piemērojami šā likuma 40. panta noteikumi.

Likumā ir konkrēti noteikts, kad par izmaiņām jāziņo mēnesi iepriekš: nosakot jaunas darba normas vai grozot pašreizējās (DL 51. pants); par jaunas darba samaksas sistēmas ieviešanu uzņēmumā, kā arī par grozījumiem pastāvošajā darba samaksas sistēmā (DL 62. pants).

Informatīva rakstura izmaiņas darba līgumā problēmas radīt nevar, tāpēc tādām netiek praktizēts „nogaidīšanas mēnesis”, LV portālam norādīja personāla speciālisti.

Taču darbinieks var nepiekrist ne tikai darba samaksas izmaiņām, bet arī citos jautājumos. Darba likumā ir noteikti gadījumi, kādos (ne visos!) darba devējam šādā situācijā ir iespējas uzteikt darba līgumu.

Ja darba devēja ierosinātajiem darba līguma grozījumiem seko šāds pavērsiens – darbinieks nepiekrīt līguma grozījumiem, tad likuma 98. pantā ir noteikts, ka darba devējam saskaņā ar šā likuma 101. panta pirmās daļas noteikumiem ir tiesības ne vēlāk kā vienu mēnesi iepriekš rakstveidā uzteikt darba līgumu ar nosacījumu, ka darba tiesiskās attiecības tiks izbeigtas, ja darbinieks nepiekritīs tās turpināt atbilstoši darba devēja piedāvātajiem darba līguma grozījumiem.

Izdevumā “Darba tiesības” (Velga Slaidiņa, Ilze Škutāne, apgāds “Zvaigzne ABC”, 2017) norādīts: no Darba likuma 98. panta pirmās daļas izriet, ka darba devējam ir pienākums savu priekšlikumu par darba līguma grozījumiem izteikt rakstveidā un darbiniekam ir dotas tiesības vienu mēnesi apsvērt šo darba devēja piedāvājumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas