E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14051
Lasīšanai: 2 minūtes

Atbilde jāsniedz ne vēlāk kā viena mēneša laikā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. martā, 2018
Ugis

VP datubāzē kāds nesen ievadījis informāciju, ka man dziļos PSRS laikos ir bijis paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu, bet ne par to, ka tas pēc dažām dienām tika atcelts. Šī iemesla dēļ nevarēju izlidot no Šengenas zonas. Tagad gaidu, kad VP izskatīs manu iesniegumu, bet viņi nemaz nesteidzas. Vai patiesi man var nākties gaidīt veselu mēnesi un nav nekādu likumā noteiktu iemeslu to izskatīt ātrāk?

A
atbild:
15. martā, 2018
Linda Balode
LV portāls

Valsts policija (VP) Jūsu iesniegumu izskatīs atbilstoši Iesniegumu likumam.

Saskaņā ar minētā likuma 5. panta trešo daļu “iestāde atbildi pēc būtības sniedz saprātīgā termiņā, ņemot vērā iesniegumā minētā jautājuma risināšanas steidzamību, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas, ja likumā nav noteikts citādi”. Iesniegumu likumā nav paredzēti konkrēti izņēmumu gadījumi.

Taču atbilstoši šī paša likuma 10. panta trešajai daļai, ja atbilde uz iesniegumu sniegta, tomēr nav ievērots likumā noteiktais termiņš (1 mēnesis), iestādes rīcība ir pārsūdzama tiesā, ja privātpersona pamato, ka tādējādi tai radīts būtisks personas tiesību vai tiesisko interešu aizskārums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas