E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14049
Lasīšanai: 3 minūtes
5
5

Pēc BKA ikgadējā atvaļinājuma aprēķinam ņem vērā periodu, kad bija darba samaksa

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. martā, 2018
Inese

Labdien! Es strādāju par skolotāju, dekrēta atvaļinājumā došos 2018. gada 25. maijā, bet atvaļinājumu pirms tam nevaru izņemt, lai nobeigtu semestri, jo esmu 1. klases audzinātāja. Vai es atvaļinājumu drīkstu izņemt pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma, kas varētu beigties 2020. gada 26. janvārī. Kādā apmērā man to izmaksās? Vai nepastāv iespēja man zaudēt atvaļinājumu un atalgojumu par to? Paldies!

A
atbild:
19. martā, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Savu neizmantoto atvaļinājumu Jūs varat pieprasīt uzreiz pēc dzemdību atvaļinājuma (pirms bērna kopšanas atvaļinājuma) vai pēc tam, kad būs beidzies bērna kopšanas atvaļinājums (pirms atgriešanās darbā).

Darba likuma 149. pants nosaka, ka ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto četru kalendāro nedēļu atvaļinājumu. Tas ir minimālais atvaļinājums. Pedagogam, pamatojoties uz Izglītības likuma 52. panta 2. punktu, ir tiesības saņemt valsts garantētu apmaksātu ikgadējo astoņu nedēļu atvaļinājumu.

Darba likumā paredzētais ikgadējais apmaksātais atvaļinājums (pedagogam – astoņas nedēļas gadā saskaņā ar Izglītības likumu), ja to neizmanto, nepazūd. To var izmantot arī pēc atgriešanās no bērna kopšanas atvaļinājuma. Jālūdz darba devējam piešķirt ikgadējo atvaļinājumu par periodu, par kuru tas nav izmantots. To LV portālam e-konsultācijā “Skolotājai ir tiesības uz pilnu atvaļinājumu pirms dzemdību atvaļinājuma” ir norādījusi Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības juriskonsulte Brigita Fricsone.

Darba likuma 73. pants nosaka: Darba devējam ir pienākums izmaksāt darbiniekam vidējo izpeļņu par laiku, kad darbinieks atrodas ikgadējā apmaksātā atvaļinājumā vai papildatvaļinājumā.

Ja pēdējo sešu vai vairāk mēnešu laikā darbinieks nav strādājis un viņam nav izmaksāta darba samaksa, vidējo izpeļņu aprēķina no darba samaksas par darbu sešos kalendāra mēnešos pirms attaisnotās prombūtnes perioda sākuma (Darba likuma 75. panta otrā daļa).

Saskaņā ar Darba likuma 75. panta astoto daļu par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma vai apmaksātā papildatvaļinājuma laiku izmaksājamās samaksas summu aprēķina, dienas vai stundas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu vai stundu skaitu atvaļinājuma laikā.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas