E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13999
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Jaunajam darba devējam nosūtīs VID prognozēto mēneša neapliekamo minimumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. martā, 2018
Kristīne

Sveiki! No 2016. gada esmu gan mikrouzņēmuma darbinieks, gan valsts iestādē strādāju. Līdz šim neiesniedzu nodokļa grāmatiņu nevienā no darbavietām. Pēc jaunajiem likumiem, neiesniedzot nodokļa grāmatiņu, neapliekamais minimums man ir 0 eiro. Kā mainīsies neapliekamais minimums, ja pārtraukšu darbu mikrouzņēmumā un iesniegšu darba grāmatiņu otrā darbā? Būs jāgaida līdz augustam, kad VID aprēķinās plānoto neapliekamo minimumu otrreiz, vai tas izmainīsies, tiklīdz iesniegšu nodokļa grāmatiņu?

A
atbild:
21. martā, 2018
Valsts ieņēmumu dienests
Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa, sabiedrisko attiecību speciāliste

Atbilstoši likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” noteiktajam Valsts ieņēmumu dienesta prognozētais mēneša neapliekamais minimums tiek aprēķināts visiem darba ņēmējiem. Mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja darbinieka ienākumiem neapliekamais minimums netiek piemērots, un tādēļ tas netiek paziņots ienākuma izmaksātājam.

Ņemot vērā minēto, kad būsit pārtraukusi darba attiecības ar mikrouzņēmumu un savā algas nodokļa grāmatiņā atzīmējusi jauno darbavietu, šim (jaunajam) darba devējam tiks nosūtīta informācija par aprēķināto Valsts ieņēmumu dienesta prognozēto mēneša neapliekamo minimumu un tā piemērošanas periodu.

Fiziskā persona aprēķināto Valsts ieņēmumu dienesta prognozēto mēneša neapliekamo minimumu var apskatīt Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā sadaļā “Algas nodokļa grāmatiņa”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 62 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas