E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13982
Lasīšanai: 2 minūtes

Maksātnespējas procesa ierosināšana

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. martā, 2018
Māris

Labdien! Kā atbrīvoties no parādu nastas cilvēkiem, kuriem ir reāla maksātnespēja (nav naudas maksātnespējas procesa apmaksāšanai)?

A
atbild:
04. aprīlī, 2018
Laura Studente
LV portālam

Maksātnespējas likums paredz, ka procesa piemērošanas priekšnoteikums ir fiziskās personas maksātnespējas procesa depozīta vienreizēja iemaksa divu minimālo mēnešalgu apmērā Maksātnespējas administrācijas speciāli izveidotā kontā. Šī konta rekvizīti pieejami šeit. Piemēram, tā kā 2018. gadā minimālā alga ir 430 eiro, tad MNA kontā personai ir jāiemaksā 860 eiro.

Tāpat jārēķinās, ka būs jāmaksā valsts nodeva par fiziskās personas maksātnespējas procesa pieteikuma iesniegšanu tiesā – 71,14 eiro.

Lai gan tiesa var atbrīvot no pieteikuma iesniegšanas maksas, tomēr tiesa nevar atbrīvot no depozīta iemaksas divu minimālo mēnešalgu apmērā.

Aizņemoties ir jārēķinās, ka parāds būs jāatdod. Lai gan maksātnespējas process domāts, lai atjaunotu parādnieka maksātspēju, tomēr vienlīdz tas domāts arī tāpēc, lai apmierinātu kreditoru prasības. Līdz ar to nebūs tā, ka parāds pēkšņi nebūs jāmaksā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas