E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13948
Lasīšanai: 2 minūtes

Ģimenēm, kurās ir bērns invalīds, galvenais ir valsts atbalsts

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. martā, 2018
Inta

Labdien! Man ģimenē ir trīs bērniņi, viens ir invalīds,kuru es vedu uz skolu 55 km attālumā ar privāto mašīnu. Pirmdien aizvedu un piektdien braucu pakaļ. Griezos sociālos un pagastā, bet neviens neatmaksā degvielas tiesu, kad vedu bērnu. Bet ir valsts izdots likums, ka līdz mācību iestādei ir jānodrošina transports. Viņu atbilde bija ,lai vedu ar autobusu, tas esot pa velti, bet ja vedu ar autobusu, tad ir starplaikos jāpārsēžas trijos autobusos ,bet atpakaļ braucot man ir jāmaksā par autobusu ,tad paiet visa diena. Un darbā man pašai ar ir jābūt. Un kas ģimenei pienākas no sociāliem, ja bērns ir invalīds, jo nesaņemu neko, man nekas nepienākas, jo viņiem neesot naudas, tādu atbildi saņēmu. Paldies.

A
atbild:
12. martā, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Galvenais pienākums sniegt atbalstu ģimenēm, kurās ir bērns invalīds, ir valstij. Tie ir gan pabalsti, gan valsts noteikto nodokļu un nodevu atvieglojumi un atlaides, piemēram, ar likumu noteikts atbalsts maksājumam par elektrību.

Pabalstu transporta izdevumu kompensēšanai piešķir personai, kuras bērnam noteikta invaliditāte un izsniegts Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) atzinums par medicīnisko indikāciju noteikšanu speciāli pielāgota vieglā automobiļa iegādei un pabalsta saņemšanai. Pabalsta apmērs ir 79,68 eiro par katru sešu mēnešu periodu.

Valsts piešķir līdzekļus asistenta pakalpojuma apmaksai bērnam ar invaliditāti no 5 līdz 18 gadu vecumam, ja ir VDEĀVK atzinums par īpašas kopšanas nepieciešamību sakarā ar smagiem funkcionāliem traucējumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 66 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas