E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13930
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Aptaujas rezultātus nav iespējams turēt slepenībā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. martā, 2018
Inita

Labdien! Dzīvokļa īpašuma likuma 20. panta ceturtajā daļā noteikts, ja kāds no dzīvokļu īpašniekiem to pieprasa, (..) dzīvokļu īpašnieku kopības noteikta persona (..) uzrāda pārējo dzīvokļu īpašnieku balsojuma rezultātus. Sakiet, lūdzu, ko nozīmē likumā minētie vārdi ,”uzrāda pārējo īpašnieku balsojuma rezultātus”? Ja es kā dzīvokļa īpašnieks nevēlos, lai citi dzīvokļu īpašnieki redz manu balsojumu, vai es varu biedrībai lūgt neizpaust manu balsojuma rezultātu citiem īpašniekiem? Mērķis – vienkārši nevēlos ar citiem apspriest savu balsojumu.

A
atbild:
12. martā, 2018
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Dzīvokļa īpašuma likuma 20. pantā ir skaidri izklāstīts, kā notiek dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu pieņemšana, nesasaucot dzīvokļu īpašnieku kopsapulci.

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš skaidro – protokols un dzīvokļu īpašnieku aptaujas anketas ir apkopotas vienotā dokumentu paketē un, ja kādam no dzīvokļu īpašniekiem radušās šaubas, vai tiešām viņam atsūtītajā protokolā ir ierakstīta patiesa informācija par balsošanas rezultātiem, viņam saskaņā ar 20. panta ceturtajā daļā noteikto ir tiesības pieprasīt pārvaldniekam vai dzīvokļu īpašnieku kopības noteiktai personai ļaut viņam ieskatīties šajās anketās. Pārvaldniekam nav pienākuma pieprasītājam sagatavot un izsniegt anketu kopijas, bet ar tām iepazīties viņš nedrīkst liegt. Tātad aptaujas rezultātus nav iespējams turēt slepenībā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas