E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13913
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Algoti pagaidu sabiedriskie darbi bezdarbniekiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. februārī, 2018
Peteris Ceriņš

Vai 2018. gadā vēl var pieteikties “simtlatniekiem”?

A
atbild:
23. februārī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

“Simtlatnieku” programmas, kāda tā bija kādreiz, nav. Taču ilgstošajiem bezdarbniekiem ir iespēja iesaistīties algoto pagaidu sabiedrisko darbu programmā. Informācija par to atrodama Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) mājaslapā.

Bezdarbnieks var savā NVA filiālē paziņot par vēlmi iesaistīties pasākumā “Algoti pagaidu sabiedriskie darbi”, ja bezdarbnieka statusā ir bijis reģistrēts vismaz sešus mēnešus vai bezdarbnieka statusā reģistrēts mazāk par sešiem mēnešiem, bet vismaz 12 mēnešus nav strādājis.

NVA filiāle iesaista bezdarbniekus pasākumā:

  • saskaņā ar pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktajiem atlases kritērijiem, pēc kuriem bezdarbnieki prioritāri tiek iesaistīti pasākumā;
  • bezdarbnieku vēlmju reģistrācijas secībā, ja pašvaldība nav pieņēmusi saistošos noteikumus par atlases kritērijiem, pēc kuriem bezdarbnieki prioritāri iesaistāmi pasākumā.

NVA informācijā norādīts: ja persona vēlas iepazīties ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem, tad to var izdarīt pie filiāles koordinējošā eksperta (pēc filiāles pieprasījuma pašvaldībai jāsniedz saistošo noteikumu aktuālās versijas kopija) vai attiecīgajā pašvaldībā (piemēram, pie darba koordinētāja).

Algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos bezdarbnieks tiek nodarbināts secīgi vai ar pārtraukumiem ne ilgāk kā četrus mēnešus 12 mēnešu periodā, pasākumā viņš var iesaistīties arī atkārtoti.

Par algoto pagaidu sabiedrisko darbu veikšanu bezdarbnieks ik mēnesi saņem atlīdzību 150 eiro apmērā.

Ja bezdarbnieks algotos pagaidu sabiedriskos darbus nav veicis visās attiecīgajā mēnesī paredzētajās dienās, pašvaldība atlīdzību bezdarbniekam izmaksā proporcionāli dienām, kurās bezdarbnieks piedalījies pasākumā.

Tātad – par algotajiem sabiedriskajiem darbiem varat jautāt savā pašvaldībā vai NVA filiālē.

NVA bezdarbniekiem iesaistei darba tirgū piedāvā arī virkni citu iespēju.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas