E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13884
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

NĪN atvieglojumi noteikti likumā un MK noteikumos

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. februārī, 2018
Anna

Vai sabiedriskā labuma organizācijām un reliģiskajām organizācijām ir kādi nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi? Īpašums Ķekavas novadā. Paldies!

A
atbild:
22. februārī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 1. panta otrajā daļā noteikts, ka ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek: reliģisko organizāciju nekustamo īpašumu (izņemot šā likuma 3. panta pirmās daļas 2. punktā minētos objektus un zemi to uzturēšanai), kuru neizmanto saimnieciskajā darbībā. Šā likuma 3. panta pirmās daļas 2. punktā minētie reliģiskajām organizācijām piederošie objekti un zeme to uzturēšanai nav apliekami ar nekustamā īpašuma nodokli, ja tie netiek izīrēti vai iznomāti. Attiecībā uz reliģisko organizāciju nekustamo īpašumu par saimniecisko darbību nav uzskatāma arī tā izmantošana labdarībai un sociālajai aprūpei, kā arī reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrā reģistrēto garīgā personāla mācību iestāžu darbībai.

Ar nodokli neapliek biedrībām un nodibinājumiem piederošas ēkas un inženierbūves saskaņā ar Ministru kabineta noteiktajiem kritērijiem un apstiprināto sarakstu. MK noteikumos Nr. 760  ir kritēriji un kārtība, kādā biedrībai un nodibinājumam piederošās ēkas un inženierbūves netiek apliktas ar nekustamā īpašuma nodokli. Savukārt MK noteikumu  Nr. 347 pielikumos ir konkrēti saraksti ar biedrībām un nodibinājumiem piederošiem īpašumiem, kas ir atbrīvoti no nodokļa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 99 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas