E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13813
Lasīšanai: 3 minūtes

Notikuma vietas atstāšana

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. februārī, 2018
Maija

Labdien, man ir sekojoša situācija, ka pirms nu jau 4 gadiem bija ceļu satiksmes negadījums, kurā aizķēru gājēju, kurš tumšā diennakts laikā pēkšņi skrēja pāri ceļam un es parkojoties viņu aizķēru ar mašīnas aizmuguri, sitiens nebija stiprs, bet tā kā opis pakrita, viņš sasita zodu, protams, kaut kas tāds ar mani notika pirmo reiz un es un viņš bija šokā, opis teica lai aizvedot viņu uz slimnīcu, lai apskatot nobrāzto zodu, es, protams, neko tajā mirklī sliktu nedomājot, to arī izdarīju, aizvedu uz traumatoloģiju, viņam nebija lūzumu, bet caur traumatoloģijas centru tas aizgāja kā ziņojums uz policiju, ka es esot notriekusi cilvēku. Protams, lieta arī bija policijā, bet viss tika izbeigts. Tagad man raksta mani apdrošinātāji un pieprasa regresa prasību par slimnīcas pakalpojumiem, jo es esot pametusi notikuma vietu. Es saprotu, ka es to izdarīju, bet es neatstāju opi uz ietves, bet aizvedu viņam sniegt palīdzību. Vai likumā nav nekādi apstākļi, kas var mīkstināt šo notikuma vietas atstāšanu? Paldies jau iepriekš, Maija.

A
atbild:
14. martā, 2018
Linda Balode
LV portāls
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Zvērinātu advokātu kolēģijas zvērināts advokāts Jānis Muižnieks iesaka vērsties pie kāda no advokātiem, lai varētu saņemt kvalificētu konsultāciju.

Tāpat viņš norāda, ka jautājums pēc būtības satur trīs faktus:

  • sadursmi;
  • iespējams inkriminēto notikuma vietas atstāšanu;
  • apdrošināšanas kompānijas regresa pretenziju.

Savukārt no tiem nav iespējams izdarīt kaut kādus secinājumus par pieteiktās pretenzijas pamatotību vai nepamatotību, kā arī nav iespējams norādīt uz kaut kādiem apstākļiem, “kas var mīkstināt šo notikuma vietas atstāšanu”.

Jānorāda, ka Zvērinātu advokātu kolēģija kopš 2010. gada ir iedibinājusi Advokatūras dienas, kuru mērķis ir popularizēt zvērināta advokāta profesijas misiju – darboties sabiedrības interesēs, sniedzot tai praktisku palīdzību pēc labākās sirdsapziņas likumiem. Tieši pašlaik – no 12. līdz 16. martam – norisinās Advokatūras dienas.

Detalizētāka informācija, kur pieteikties bezmaksas konsultācijām, ir pieejama Zvērinātu advokātu padomes mājaslapā. Par konsultācijas vietu un laiku katram interesentam ir jāvienojas ar konkrētu advokātu, kurš ir iesaistījies Advokatūras dienu akcijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas