E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13789
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
2
2

Personas tiesības piedalīties publiskā pasākumā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. februārī, 2018
Viks

Labdien! Vēlējos noskaidrot savas kā privātpersonas tiesības, apmeklējot publiskus pasākumus, piemēram, novadā brīvdabas festivālu vai koncertu vietējā kultūras namā. Kādas tiesības organizatoriem liegt ieeju situācijā, ja esmu iegādājies biļeti vai arī grasos to iegādāties pie kases, bet uzreiz saņemu piezīmi, ka varu biļeti nepirkt, jo mani tāpat pasākumā neielaidīs? Pieņemu, ka varbūt šāda attieksme balstās kāda sena notikuma atstāstā. Vai vispār drīkst liegt ieeju, atsaucoties uz kādu iepriekš notikušu situāciju vai pieņēmumu, ka tāda ir bijusi? Vai viņi drīkst aizbildināties ar: „Tu šeit esi nevēlams, atsaucoties uz iekšējiem noteikumiem,” bet nekonkretizējot, kas tieši pārkāpts? Mani interesē, ko nosaka likums.

A
atbild:
13. februārī, 2018
Līga Pauliņa
LV portāls

Saskaņā ar Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumu publisks pasākums ir fiziskās vai juridiskās personas plānots un organizēts sabiedrībai pieejams svētku, piemiņas, izklaides, sporta vai atpūtas pasākums publiskā vietā neatkarīgi no īpašuma piederības.

Saskaņā ar minētā likuma 14. pantu publiska pasākuma apmeklētājam un dalībniekam ir pienākumi:

  • ievērot sabiedriskās kārtības un drošības noteikumus, kā arī ugunsdrošības un vides aizsardzības prasības;
  • ievērot pasākuma organizatora izstrādātos noteikumus un izpildīt pasākuma organizatora, par sabiedrisko kārtību un drošību atbildīgās personas, par tehnisko drošību atbildīgās personas, kārtības uzturētāju, kā arī valsts un pašvaldības amatpersonu norādījumus par sabiedrisko kārtību un drošību.

Tādējādi, ja Jūs neielaiž publiskā pasākumā, Jums ir tiesības lūgt pasākuma nolikumu vai organizatora izstrādātos noteikumus, kuros ir paredzēti izņēmumi pasākuma apmeklēšanai.

Pretējā gadījumā, ja Jūs ievērojat Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā noteiktos vispārīgos ar publiska pasākuma norisi saistītos ierobežojumus, Jums nevar tikt liegta ieeja publiskā pasākumā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas