E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13777
Lasīšanai: 4 minūtes
TĒMA: Drošība
1
6
1
6

Policija ziņu sniedzēja datus neizpauž

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. februārī, 2018
Mila

Sveicināti! Runa būs par kaimiņiem, kuri nepārtraukti dzer, nemaksā par dzīvokli, trokšņo gan dienas, gan nakts laikā. Ceru dabūt kaut kādu palīdzību, jo nezinām, ko darīt. Situācija ir tāda: dzīvojam daudzdzīvokļu mājā (Pārdaugavā). Blakus dzīvo sieviete ar vīrieti. Nepārtraukti dzer un strīdas (tādēļ ļoti skaļi kliedz un vai nu met kaut kādas lietas pa dzīvokli, vai arī sit viens otru). Saucam policiju, bet, kad viņi atbrauc, dzīvoklī jau ir klusums, kaimiņi ver durvis vaļā, viss, ko dara policija, – pārbauda dokumentus un saka, lai viņi netrokšņo, jo tas traucē kaimiņiem. Bija arī tādi gadījumi, ka tie kaimiņi meta mums pie durvīm kaut kādus mēslus (jo mēs vienreiz gājām un jautājām, lai viņi vismaz naktī netrokšņo). Ko mums darīt? Paziņa teica, lai mēs mēģinām filmēt video, lai tur varētu sadzirdēt, ka kaimiņi trokšņo, un saukt policiju. kā arī mēģināt rakstīt iesniegumu un pielikumā likt tos video un datumus, kad viņi trokšņoja. Un pēc tam policija brauks iztaujāt pārējos kaimiņus, vai tā ir vai nav. Bet vai tie skaļie kaimiņi nevarēs uzzināt, ka iesniegumu uzrakstījām mēs (jo tādēļ, ka viņi ir dzērāji, ļoti bail, ka viņi varēs kaut ko izdarīt)? Ka rīkoties? Ko darīt? Šausmīgi bail ar viņiem dzīvot. Ceru dabūt kaut kādu atbildi, lai zinātu, kā rīkoties. Jo saukt katru reizi policiju, kad viņi auro, bet, policijai atbraucot, tur ir klusums (kliedz 10 minūtes, pēc tam pārtraukums un atkal viss sākas), arī nav labākais variants (policijas izsaukums pa tukšo). Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
08. februārī, 2018
Rīgas pašvaldības policija
Toms Sadovskis, galvenais sabiedrisko attiecību speciālists

Ja kaimiņi trokšņo vai citādi traucē mieru, sākumā iesakām problēmu risināt pārrunu ceļā, jo ne vienmēr kaimiņi apzinās, ka ir kādam traucējuši.

Konkrētajā situācijā izskatās, ka pārrunas nav līdzējušas, tādēļ iedzīvotāji rīkojušies pareizi, izsaucot policiju.

Taču jāatzīst, ka Rīgas pašvaldības policijai pašlaik ir ierobežotas iespējas, jo neviens normatīvais akts nenosaka atbildību par trokšņošanu (agrāk noteica, taču pēc Satversmes tiesas sprieduma attiecīgo Rīgas domes saistošo noteikumu punktu atcēla).

Līdz ar to par trokšņošanu vien policija personas nevar saukt pie atbildības, tomēr tas nenozīmē, ka tiesības uz trokšņošanu ir absolūtas. Proti, iedzīvotāji, realizējot savas trokšņošanas tiesības, nedrīkst aizskart citu tiesības uz mieru.

Tādēļ aicinām policiju turpināt saukt arī pēc tam, kad tā jau vienreiz ir paviesojusies attiecīgajā dzīvoklī, ja trokšņošana pēc policijas aizbraukšanas atsākas. Policijā var vērsties arī ar iesniegumu, turklāt policija ziņu sniedzēja datus nekad neizpauž.

Vēl iesakām vērsties pie nama apsaimniekotāja, lai viņš varētu pārbaudīt, vai nav pārkāpti ēkas iekšējās kārtības noteikumi.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas