E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13755
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Finanses

Grozījumi noteikumos par biedrību gada pārskatiem piemērojami par 2017. gadu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. februārī, 2018
Ivars

Par biedrību 2017. gada pārskatu iesniegšanu. Vai uz šo gada pārskatu attiecināmi MK 03.10.2017. pieņemtie grozījumi: “Biedrība, kas veic dzīvojamās mājas pārvaldīšanas darbības kopumā vai atsevišķas pārvaldīšanas darbības (Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma izpratnē), saņemtās maksājumu summas pārskaitīšanai dzīvojamās mājas īpašnieku vārdā attiecīgajam pakalpojumu sniedzējam (piemēram, maksa par apkuri, elektroenerģiju, ūdens piegādi) neiekļauj ieņēmumu un izdevumu pārskatā.” Vai minētajiem maksājumiem pieskaitāma aizdevuma atmaksa, kas ņemta dzīvojamās mājas renovācijai? Aizdevuma ņēmējs ir biedrība.

A
atbild:
05. martā, 2018

Ar Ministru kabineta 2017. gada 3. oktobra noteikumiem Nr. 599 veikti grozījumi Ministru kabineta 2006. gada 3. oktobra noteikumos Nr. 808 “Noteikumi par biedrību, nodibinājumu un arodbiedrību gada pārskatiem”. Grozījumi izstrādāti, ņemot vērā Nekustamā īpašuma speciālistu apvienības (NĪSA) un Nekustamā īpašuma lietotāju apvienības (NĪLA) priekšlikumus.

Saskaņā ar noteikumu Nr. 808 32. punktu ieņēmumu un izdevumu pārskats ir gada pārskata sastāvdaļa, kurā norāda biedrības, nodibinājuma vai arodbiedrības ieņēmumus, izdevumus un to starpību noteiktā pārskata periodā. Ieņēmumu un izdevumu pārskatā ietver visus ieņēmumus un visus izdevumus, izņemot pamatlīdzekļu iegādes, ražošanas vai uzstādīšanas izdevumus, nemateriālo ieguldījumu, kapitāla līdzdalības daļu, akciju, citu vērtspapīru un krājumu iegādes izdevumus, kā arī ar naudas aizdevumiem, avansa maksājumiem vai parādu atmaksāšanu saistītos izdevumus.

Biedrība, kas veic dzīvojamās mājas pārvaldīšanas darbības kopumā vai atsevišķas pārvaldīšanas darbības (Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma izpratnē), saņemtās maksājumu summas pārskaitīšanai dzīvojamās mājas īpašnieku vārdā attiecīgajam pakalpojumu sniedzējam (piemēram, maksa par apkuri, elektroenerģiju, ūdens piegādi) neiekļauj ieņēmumu un izdevumu pārskatā.

2017. gada 3. oktobra grozījumi MK noteikumos Nr. 808 stājās spēkā 2017. gada 7. oktobrī un ir piemērojami par 2017. gadu.

Ņemot vērā noteikumu Nr. 808 32. punktu, ieņēmumu un izdevumu pārskatā neietver ar naudas aizdevumiem vai parādu atmaksāšanu saistītos izdevumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas