E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13724
Lasīšanai: 2 minūtes

Viesnīcas nepieciešamība darbiniekam jānorāda iesniegumā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. februārī, 2018
Daiga

Labdien! Lūdzu sniegt atbildi šādā jautājumā. Vai drīkst segt izdevumus par viesnīcu darbiniekam (budžeta iestādes), ja viņš tiek komandēts uz vienas dienas mācībām, kas notiks citā pilsētā, bet, lai savlaicīgi nokļūtu uz mācību sākumu (sākums deviņos no rīta), darbinieks vēlas doties uz komandējuma vietu jau iepriekšējās dienas vakarā?

A
atbild:
08. februārī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Praksē darba devējs rīkojumu par darbinieka komandējumu gatavo uz darbinieka iesnieguma pamata. Darbiniekam ir pienākums tajā norādīt komandējuma iemeslu un apstākļus, kas paredz nepieciešamību pēc naktsmītnes viesnīcā.

Atbilstoši MK noteikumu Nr. 969 “Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi”  21. punktam, ja darbinieks bijis komandējumā Latvijas Republikā, viņam atlīdzina:

  • izdevumus par braucienu uz komandējuma vietu un atpakaļ uz pastāvīgo darba (dienesta) vietu ar dzelzceļa, ūdens un gaisa transportlīdzekļiem, kā arī autotransporta līdzekļiem (izņemot taksometru). Ja darbinieks nav uzrādījis dokumentu, kas apliecina viņa braukšanas izdevumus, institūcijas vadītājs ir tiesīgs atļaut atlīdzināt braukšanas izdevumus atbilstoši minimālajai braukšanas cenai (tarifam);
  • dienas naudu − sešus eiro par katru komandējuma dienu. Ja darbinieks komandējuma laikā katru dienu var atgriezties pastāvīgajā dzīvesvietā un tas ir ekonomiski pamatoti, institūcijas vadītājs var pieņemt lēmumu par dienas naudas atlīdzināšanu 50% apmērā no minētās summas. Ja darbinieks tiek komandēts tikai uz vienu dienu un var atgriezties pastāvīgajā dzīvesvietā, ievērojot normatīvajos aktos noteikto darba un atpūtas režīmu, dienas nauda netiek maksāta;
  • izdevumus par viesnīcu (naktsmītni) (arī izdevumus par vietas rezervēšanu) saskaņā ar iesniegtajiem samaksātajiem rēķiniem. Budžeta iestāžu darbinieku izdevumiem par viesnīcu (naktsmītni) noteiktā maksimālā norma Rīgā − 57 eiro par diennakti, citās apdzīvotās vietās − 43 eiro par diennakti.
Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas