E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13706
Lasīšanai: 2 minūtes

Šķūnītis un būvvalde

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. janvārī, 2018
Signe

Dārzkopības sabiedrībā manā zemes gabalā ir šķūnītis 2 x 1,70 m, kurš atrodas no kaimiņa robežas 1,70 m attālumā (tas jau bija, kad nopirku). Šķūnītis ir tādā pašā augstumā kā viņa dzīvžogs un atrodas dārza stūrī, kur tas netraucē. Kaimiņam pretenziju nav, un uz ģenerālā plāna devis rakstisku piekrišanu. Kāpēc Olaines būvvalde prasa, ka viņam bija jāraksta, ka viņa īpašums ir apgrūtināts? Varbūt tomēr ir jāņem vērā, ka kaimiņš ir piekritis ar savu parakstu, ka viņam nav pretenziju. Kāds var būt apgrūtinājums, ja šķūnītis ir vienādā augstumā ar dzīvžogu un neaizsedz sauli un netraucē? Ja vēlas celt pēc likuma, tad tā ir. Kaimiņi sacēluši metru no kaimiņa savas dārza mājas un lielās sētas bez jebkādas saskaņošanas. Un dzīvo vienā mierā. Es viena vārda dēļ nevaru sākt celt dārza mājiņu.

A
atbild:
31. janvārī, 2018
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Jautājuma autors abstrakti apraksta situāciju, prasot, “kāpēc Olaines būvvalde prasa, ka viņam bija jāraksta, ka viņa īpašums ir apgrūtināts”, nenorādot nekādu būvvaldes pamatojumu. No jautājuma konteksta var izdarīt secinājumu, ka autoram būvvalde ir sniegusi atbildi, un jādomā, ka atbildē būvvalde ir arī norādījusi attiecīgu pamatojumu.

Ja būvvaldes atbilde nav pamatota ar likumu, tad šāds būvvaldes lēmums ir pārsūdzams Administratīvā procesa likuma kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas