E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13678
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Par ārvalstīs gūto ienākumu maksā IIN

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. janvārī, 2018
Andris

Labdien! Vēlējos noskaidrot, kādi nodokļi jāmaksā un kā/kur tie samaksājami no laimestiem datorspēļu turnīros internetā (tiešsaistē), kurus rīko uzņēmumi citās valstīs (līdz ar to laimests nāk no ārvalstu uzņēmuma)?

A
atbild:
16. februārī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Saskaņā ar likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 2. panta 1. punktu nodokli maksā fiziskās personas, kas atbilstoši likumam “Par nodokļiem un nodevām” ir iekšzemes nodokļu maksātājas (rezidenti) un taksācijas periodā (kalendārajā gadā) ir guvušas ienākumus Latvijas Republikā un/vai ārvalstīs.

Par taksācijas gadā gūtajiem ienākumiem nākamajā gadā no 1. marta līdz 1. jūnijam ir jāiesniedz gada ienākumu deklarācija, deklarējot ienākumus, no kuriem jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Gada ienākumu deklarācija ir jāiesniedz obligāti, izņemot, ja Latvijas rezidentiem algota darba ienākumi gūti kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm un ir pakļauti aplikšanai ar iedzīvotāju ienākuma nodoklim analoģisku nodokli, – tad tie nav jādeklarē gada ienākumu deklarācijā.

Par nodokļu maksāšanas pienākumu konkrēta informācija jānoskaidro Valsts ieņēmumu dienestā. Saziņas iespējas VID mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas