E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13667
Lasīšanai: 2 minūtes
1
12
1
12

Komandējuma dienas nauda un izdevumi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. janvārī, 2018
Zane

Labdien! Man ir jautājums par Ministru kabineta noteikumu Nr. 96 "Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi" 13. punktu. Lai izmaksātu komandējuma dienas naudu 30% apmērā, jābūt abiem norādītajiem nosacījumiem – gan apmaksātai naktsmītnei, gan nodrošinātai ēdināšana 3 reizes dienā? Ja ir tikai viens no šiem nosacījumiem, piemēram, apmaksāta ēdināšana trīsreiz dienā, vai var darbiniekam noteikt 30% dienas naudu?

A
atbild:
19. janvārī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Lai dienasnaudu piešķirtu 30% apmērā, MK noteikumu Nr. 969 13. punktā  likumdevējs ir paredzējis abu nosacījumu – apmaksātas naktsmītnes un trīsreiz dienā nodrošinātas ēdināšanas – esamību: “Ja darbiniekam ir nodrošināta bezmaksas uzturēšanās – tiek nodrošināta viesnīca (naktsmītne) un ēdināšana trīs reizes dienā (tai skaitā no citas institūcijas finanšu palīdzības līdzekļiem), ar institūcijas vadītāja atļauju par katru komandējuma dienu viņam izmaksā līdz 30% no dienas naudas (kompensācijas par papildu izdevumiem) normas.”

Ja ir tikai viens no nosacījumiem, nav pamata uzskatīt, ka darbiniekam tiek nodrošināta bezmaksas uzturēšanās, un dienasnauda izmaksājama pilnā apmērā.

Noteikumu 8. punktā norādīto komandējuma izdevumu esamību (atskaitot dienasnaudu) darbiniekam ir jāapliecina ar attiecīgiem dokumentiem – kvītīm, čekiem u. c. Proti, jautājumā aprakstītajā situācijā darbiniekam jāiesniedz kvīts par viesnīcas izdevumu apmaksu, savukārt darba devējam šie izdevumi jāatlīdzina.

Labs saturs
12
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas