E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13650
Lasīšanai: 2 minūtes

Tehniskā palīglīdzekļa – vannas sēdekļa – saņemšanas kārtība

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. janvārī, 2018
Ausma Vīksna

Labdien! Manai mammai ir 89 gadi un ir pārvietošanās problēmas. Ģimenes ārsts izrakstīja atzinumu par vannas krēsla nepieciešamību. Kādi dokumenti man jāņem līdz, lai saņemtu šo palīgierīci? Paldies par atbildi!

A
atbild:
19. janvārī, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 1474 “Tehnisko palīglīdzekļu noteikumi” 5. punkts paredz, ka, lai pieteiktos par valsts budžeta līdzekļiem apmaksāta tehniskā palīglīdzekļa saņemšanai, Vaivaru Tehnisko palīglīdzekļu centrā jāiesniedz vai jānosūta pa pastu (uz adresi: Ventspils iela 53, Rīga, LV-1002):

1) iesniegums (oriģināls), kurā jānorāda vārds, uzvārds, personas kods, dzīvesvietas adrese, tālruņa numurs, e-pasta adrese (ja ir), invaliditāte (ja ir), kā arī nepieciešamā tehniskā palīglīdzekļa veids un izmantošanas mērķis;

2) ārstējošā ārsta atzinums tehniskā palīglīdzekļa saņemšanai atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 265 “Ārstniecības iestāžu medicīniskās un uzskaites dokumentācijas lietvedības kārtība” 89. pielikumam (oriģināls), kurā ārstam jāapraksta pacienta funkcionālie traucējumi un jānorāda ieteicamais tehniskais palīglīdzeklis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas