E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13611
Lasīšanai: 2 minūtes
20
20

Kā noteikt, kad izbeidzas procesuālais termiņš

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. janvārī, 2018
Jolanta Grišunova

Valsts pārvaldei lēmums jāpieņem viena mēneša laikā, tas ir, piemēram, ja iesniegums ir iesniegts 11. janvārī, tad lēmums ir jāpieņem līdz 11. februārim (ieskaitot) vai lēmums ir jāpieņem līdz 10. februārim (ieskaitot)? Cik liels ir viens mēnesis lēmuma pieņemšanai – 30 dienas vai no šā mēneša datuma līdz nākamā mēneša tādam pašam datumam?

A
atbild:
17. janvārī, 2018
Valsts kanceleja
Aiga Ābele, Juridiskā departamenta juriskonsulte

Administratīvā procesa likuma 42. panta pirmajā daļā ir noteikts, ka procesuālais termiņš, kas aprēķināms gados, mēnešos vai dienās, sākas nākamajā dienā pēc datuma vai pēc notikuma, kas nosaka tā sākumu.

Termiņa aprēķins, ja lēmums ir jāpieņem viena mēneša laikā:

Termiņš, kas aprēķināms mēnešos, sākas nākamajā dienā pēc datuma vai notikuma, kas nosaka tā sākumu. Piemēram, ja lieta ierosināta uz iesnieguma pamata, kas iestādē saņemts 11. janvārī, tad mēneša termiņš lēmuma pieņemšanai sākas 12. janvārī, bet lēmums jāpieņem līdz 11. februārim (ieskaitot).

Termiņa aprēķins, ja lēmums ir jāpieņem 30 dienu laikā:

Termiņš, kas aprēķināms dienās, sākas nākamajā dienā pēc datuma vai notikuma, kas nosaka tā sākumu. Ja termiņu skaita dienās, tad pie dienas, kas nosaka termiņa sākumu, pierēķina attiecīgo dienu skaitu. Piemēram, ja lieta ierosināta uz iesnieguma pamata, kas iestādē saņemts 11. janvārī, tad 30 dienu termiņš lēmuma pieņemšanai sākas 12. janvārī, bet lēmums jāpieņem līdz 10. februārim (ieskaitot).

Labs saturs
20
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas