E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13587
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola
4
4

Vai mūzikas skola var ieplānot ieskaiti vispārizglītojošās skolas stundu laikā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. janvārī, 2018
Stefans

Sakiet, lūdzu, vai mūzikas skolai ir tiesības ieplānot ieskaiti vai eksāmenu vispārizglītojošās skolas stundu laikā un izsniegt audzēknim zīmi, kas ļauj ieskaites dienā neapmeklēt vispārizglītojošo skolu? Paldies!

A
atbild:
14. februārī, 2018
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Lai gan mūzikas skola ir patstāvīga izglītības programmu īstenošanā, Izglītības kvalitātes valsts dienesta skatījumā mūzikas skolai, plānojot ieskaites vai eksāmena norises laikus, būtu jāņem vērā pamatizglītības un vidējās izglītības ieguves prioritārais raksturs (it sevišķi ņemot vērā, ka pamatizglītība ir obligāta) un ierastais mūzikas skolas apmeklējuma laiks (pēc mācību stundu beigām vispārizglītojošajā skolā). Tādējādi nebūtu vēlams veidot situācijas, kad skolēns ir spiests kavēt mācību stundas vispārizglītojošajā skolā. Vienlaikus ir jāņem vērā, ka vispārizglītojošā skola ir tiesīga neattaisnot skolēna mācību stundu kavējumus uz mūzikas skolas izsniegtas izziņas pamata.

Līdz ar to Izglītības kvalitātes valsts dienests konkrētajā gadījumā aicina izveidojušos situāciju sākotnēji pārrunāt ar mūzikas skolas vadītāju, savukārt gadījumā, ja risinājumu neizdodas atrast, – vērsties pie pašvaldības izglītības speciālista (pašvaldības izglītības pārvaldes).

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 72 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas