E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13559
Lasīšanai: 2 minūtes

Par darba atlīdzības izmaksu jājautā darba devējam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. janvārī, 2018
Normunds

Es trešdien, 3. janvārī, uzteicu darbu sakarā ar to, ka darba devējs man, stājoties darba attiecībās, neizsniedza manu eksemplāru, sakot, ka iedos vēlāk. Es nostrādāju gandrīz trīs nedēļas un tā arī nedabūju savu darba līguma eksemplāru, kaut parakstīju abus eksemplārus vienlaikus. Nu, protams, es atteicu darbu, iesniegumu uzrakstot 2018. gada 3. janvārī, un neesmu līdz šai dienai saņēmis darba algas aprēķinu.

A
atbild:
17. janvārī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Nav līdz galam saprotams, tomēr var pieņemt, ka Jūsu darba attiecības konkrētajā darba vietā ilga trīs nedēļas no darba līguma noslēgšanas brīža. Nav zināmi arī citi darba līguma nosacījumi, tomēr var pieņemt, ka darba devējs varētu būt noteicis jaunam darbiniekam Darba likuma 46. pantā  pieļaujamo  pārbaudes laiku līdz trim mēnešiem. Šādā situācijā uzteikt darba līgumu, uzrakstot iesniegumu,  var trīs dienas iepriekš. Tātad, uzrakstot iesniegumu 3. janvārī, Jums bija jānostrādā vēl trīs darba dienas.

Darba likums atbilstoši 128. pantam paredz darba devējam darba attiecību pēdējā dienā izmaksāt darbiniekam visas summas, kas tam pienākas, – algu par pēdējo nostrādāto periodu un neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju proporcionāli nostrādātajam laikam.

Jums pirmkārt ir jāvēršas uzņēmumā un jānoskaidro iemesli darba samaksas un neizmantotā atvaļinājuma kompensācijas izmaksas kavējumam. Vēlams ir vērsties pie darba devēja rakstveidā, lūdzot izmaksāt Jums pienākošās summas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas