E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13543
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
5
5

Par nekustamā īpašuma nodokli Rīgā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. janvārī, 2018
Andris

Sveiki! Paša spēkiem neizdevās atrast atbildi uz jautājumu. Īpašniekam pieder divi nekustamie īpašumi Rīgā (dzīvoklis, kur deklarēts pats, un māja, kur deklarēti radinieki). Vai nekustamā īpašuma nodoklis tiek paaugstināts, ja pieder vairāk par vienu īpašumu? Un, ja NĪN tiek paaugstināts, ja ir vairāk par vienu īpašumu, vai 0,2% tiek piemēroti uz to īpašumu, kurā īpašnieks deklarēts, vai ir kādi citi kritēriji? Paldies!

A
atbild:
09. janvārī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Nekustamā īpašuma nodokļa likme nav atkarīga no īpašumu skaita. Likums “Par nekustamā īpašuma nodokli” nenosaka atšķirīgu likmi vienīgajam vai pirmajam mājoklim. Pamatā likmes ir atkarīgas no īpašuma kadastrālās vērtības, savukārt maksājamais nodoklis arī no atlaidēm.

Rīgā nekustamā īpašuma nodoklis ir piesaistīts deklarēšanās kritērijam. Samazinātā likme (0,2% no kadastrālās vērtības, kas nepārsniedz 57 000 eiro) tiek noteikta dzīvokļiem un viena dzīvokļa mājām, ja taksācijas gada 1. janvārī plkst. 0.00 dzīvesvieta ir deklarēta vismaz vienai personai.

Savukārt, ja ir nodokļa atvieglojumi, tad gan tos neattiecina uz vairākiem īpašumiem.

Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Rīgā ir noteikta domes saistošajos noteikumos Nr. 148 par nekustamā īpašuma nodokli Rīgā.

Kā tiks piemērots nodoklis Jūsu īpašumiem, varat noskaidrot Rīgas domes Pašvaldības ieņēmumu pārvaldē. Tās adrese: Rīga, Terēzes iela 5. Informatīvais tālrunis: 80000850 (bezmaksas). E-pasta adrese: pip@riga.lv.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas