E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13512
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ekonomika
8
8

DzĪKS darbību regulē Kooperatīvo sabiedrību likums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. janvārī, 2018
Aivars

Labdien! Vai DzĪKS valdes priekšsēdētājai, pamatojoties uz Iesnieguma likumu, ir jāatbild uz dzīvokļa īpašnieka (savstarpēji noslēgts pārvaldīšanas un apsaimniekošanas līgums) iesniegumiem? Vai DzĪKS valdes priekšsēdētāja, pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likumu, īsteno valsts pārvaldes uzdevumus? Paldies!

A
atbild:
05. janvārī, 2018
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Kā noteikts Valsts pārvaldes likuma 3. pantā, šis likums nosaka Ministru kabinetam padotās valsts pārvaldes institucionālo sistēmu un valsts pārvaldes darbības pamatnoteikumus, kā arī attiecināms uz privātpersonām, kuras pilda likumā noteiktajā kārtībā tām deleģētos vai ar pilnvarojumu nodotos valsts pārvaldes uzdevumus.

DzĪKS valdes priekšsēdētājs nepilda valsts pārvaldes uzdevumus, tādēļ uz šo personu minētā likuma normas nav attiecināmas.

Savukārt Iesniegumu likums nosaka kārtību, kādā privātpersona iesniedz un iestāde vai privātpersona, kas īsteno valsts pārvaldes uzdevumus, izskata dokumentu, kurā ietverts iestādes kompetencē esošs lūgums, sūdzība, priekšlikums vai jautājums, un atbild uz to, kā arī nosaka kārtību, kādā iestāde pieņem apmeklētājus.

Iepriekš minētā iemesla dēļ arī šis likums nav attiecināms uz DzĪKS valdes priekšsēdētāja darbību.

Dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības (tostarp valdes priekšsēdētāja) darbību regulē Kooperatīvo sabiedrību likums (skat. 46. pantu un turpmākos pantus).

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas