E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13504
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Par skaidras naudas darījumu ierobežojumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
31. decembrī, 2017
Laima

Labdien! LR reģistrētais uzņēmums SIA "A" vēlas iegādāties ārzemēs lietotu automašīnu, kuras vērtība ir 10 000 euro. Atbilstoši likuma "Par nodokļiem un nodevām" 30. pantam nodokļu maksātājiem, izņemot fiziskās personas, kuras nav individuālie komersanti, nav atļauts veikt skaidrā naudā darījumus, kuru summa pārsniedz 7200 euro (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās). Itālijas pārdevējs ir fiziskā persona, kura nepieņem maksājumu bezskaidrā naudā. Jautājums: vai saistībā ar ārvalstī veicamo darījumu, kura summa pārsniedz 7200 euro, uz SIA "A" attiecas likuma "Par nodokļiem un nodevām" 30. panta ierobežojumi?

A
atbild:
10. janvārī, 2018
Valsts ieņēmumu dienests
Evita Teice-Mamaja, Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste

Likuma “Par nodokļiem un nodevām” 30. panta pirmajā daļā ir noteikts, ka nodokļu maksātāji, izņemot fiziskās personas, kuras nav individuālie komersanti, katru mēnesi līdz 15. datumam Ministru kabineta noteiktajā kārtībā deklarē visus iepriekšējā mēneša laikā savstarpēji skaidrā naudā veiktos darījumus (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās), kuru summa pārsniedz 1500 euro. Nodokļu maksātājiem, izņemot fiziskās personas, kuras nav individuālie komersanti, nav atļauts veikt skaidrā naudā darījumus, kuru summa pārsniedz 7200 euro (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās).

Ņemot vērā to, ka likuma 30.pantā nav paredzēts atbrīvojums no šīs normas piemērošanas gadījumos, ja transportlīdzekļa iegādes darījums tiek veikts ārpus Latvijas, nodokļu maksātājam nav atļauts iegādāties transportlīdzekli Itālijā, kuras vērtība skaidrā naudā pārsniedz 7200 euro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas