E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13503
Lasīšanai: 3 minūtes
2
2

Pārvaldīšanas līgums ir saistošs ikvienam dzīvokļa īpašniekam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. decembrī, 2017
valdis grinbergs

72 dzīvokļu māja – privatizēti 68 dzīvokļi, pilsētas domes pilnvarojuma līgums par mājas apsaimniekošanu ar “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvaldi”. SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” 100% apmērā ir Jelgavas pilsētas domei piederoša kapitālsabiedrība. Ministru kabinets izstrādājis ieteikumus apsaimniekošanas līgumu slēgšanai un, pamatojoties uz šo likumu, pieprasa samaksu par apsaimniekošanu, taču piespiedu līguma noslēgšana nav paredzēta nevienā normatīvajā aktā. Vai katram dzīvokļa īpašniekam obligāti jāslēdz līgums par apsaimniekošanu ar SIA “Jelgavas nekustāmā īpašuma pārvalde”?

A
atbild:
09. janvārī, 2018
SIA „Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde”
Juris Vidžis, vadītājs, valdes loceklis

Pašvaldības pienākums ir pārvaldīt dzīvojamo māju līdz tās pārvaldīšanas tiesību nodošanai dzīvokļu īpašnieku sabiedrībai vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarotai personai.

SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” veic dzīvojamo māju pārvaldīšanu, pamatojoties uz noslēgtu pārvaldīšanas pilnvarojuma līgumu ar Jelgavas domi. Atbilstoši likuma „Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” 51. panta pirmajā daļā noteiktajam daudzdzīvokļu mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulce, lai izveidotu dzīvokļu īpašnieku sabiedrību vai Civillikumā noteiktajā kārtībā noslēgtu savstarpēju līgumu par daudzdzīvokļu mājas kopīpašumā esošās daļas pārvaldīšanu un apsaimniekošanu, sasaucama ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā pēc tam, kad pieņemts lēmums par attiecīgās dzīvojamās mājas privatizācijas uzsākšanu. Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums, kas attiecas uz visu dzīvojamo māju pārvaldīšanu Latvijā, nosaka, ka dzīvojamās mājas īpašnieks uzdod pārvaldniekam pārvaldīšanas uzdevumu, rakstveidā noslēdzot ar viņu dzīvojamās mājas pārvaldīšanas līgumu. Dzīvokļu īpašnieki pārvaldīšanas līgumu slēdz saskaņā ar dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu, kas pieņemts Dzīvokļa īpašuma likumā noteiktajā kārtībā. Noslēgtais pārvaldīšanas līgums ir saistošs ikvienam dzīvokļa īpašniekam.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas