E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13475
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
3
3

Krāpniecības upurim vispirms jāvēršas policijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. decembrī, 2017
Karlis

Esmu kļuvis par krāpniecības upuri. Vai krāpnieka rakstveida atzīšanās noziegumā tiek ņemta vērā kriminālprocesā? Kā lai es pierādu, ka šis dokuments ir īsts? Vai man pietiek ar viņa parakstu, vai vajag notāra apliecinājumu?

A
atbild:
28. decembrī, 2017
Latvijas Zvērinātu advokātu padome
Jānis Rozenbergs, priekšsēdētājs

Ja uzskatāt, ka esat kļuvis par krāpšanas upuri, vispirms šādā situācijā ir nepieciešams vērsties policijā ar attiecīgu iesniegumu par kriminālprocesa uzsākšanu. Iesniegumā arī varēsiet sniegt norādes par personām, kas Jūsu ieskatā šo krāpšanu pret Jums ir veikušas.

Ir grūti izteikt viedokli par “krāpnieka rakstveida atzīšanos nodarījumā” un šādas “atzīšanās” noformēšanu, jo ir visai neparasti, ka krāpšanā iespējami vainojamā persona labprātīgi cietušajam šādus rakstveida apliecinājumus izsniedz. Ar pierādījumu iegūšanu pēc kriminālprocesa uzsākšanas būtu jānodarbojas izmeklētājam, kuram noziedzīgajā nodarījumā cietusī persona var arī pieteikt lūgumus par izmeklēšanas darbību veikšanu. Un tad jau arī persona, kuru uzskatāt par krāpšanas izdarītāju, pati savās liecībās izmeklētājam izklāstīs savu attieksmi pret notikušo.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas