E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13468
Lasīšanai: 2 minūtes

Piedziņu var vērst uz laulāto kopmantu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. decembrī, 2017
Raivis Lobacs

Sveiki! Sakiet, ja manai sievai tiesa ir nolēmusi piedzīt nenomaksātas kredītsaistības (kredīts tika ņemts pirms mūsu laulībām) un viņa šīs saistības nepilda, vai tiesu izpildītājs drīkst uzlikt liegumu manam auto (auto ir uz mana vārda), kuru iegādājos pirms mūsu laulībām?

A
atbild:
03. janvārī, 2018

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 570. panta pirmo daļu tiesu izpildītājs var vērst piedziņu uz laulāto kopmantu.

Civillikuma 89. pants nosaka, ka katrs laulātais patur mantu, kas piederējusi viņam pirms laulības, tāpat arī to mantu, ko viņš iegūst laulības laikā kā atsevišķu mantu.

Viss, ko laulības laikā laulātie iegūst kopīgi vai viens no viņiem, bet ar abu laulāto līdzekļiem vai ar otra laulātā darbības palīdzību, ir abu laulāto kopīga manta; šaubu gadījumā jāpieņem, ka šī manta pieder abiem līdzīgās daļās.

Ja šī automašīna ir Jūsu atsevišķā manta, tad tiesu izpildītājs nedrīkst vērst uz to piedziņu. Jums jāvēršas pie tiesu izpildītāja ar iesniegumu, lūdzot noņemt CSDD liegumu. Klāt pievienojiet dokumentus, kas apstiprina, ka šis auto ir atsevišķā manta, piemēram, laulības apliecības kopiju, dokumentu, kas norāda, kad auto CSDD reģistrēts uz Jūsu vārda, u. c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 63 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas