E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13463
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Kā saņemt izrakstu no medicīniskās dokumentācijas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. decembrī, 2017
Lubova

Es nokļuvu slimnīcā. Man bija operācija. Pēc izrakstīšanas ārsts negrib nodot slimības vēsturi. Uz jautājumu, kāpēc, atbildēja, ka tiks dota pēc 3 nedēļām. Vai viņiem ir ko slēpt? Sākotnējā diagnoze nebija pareiza, tādēļ mana dzīvība bija apdraudēta. Kā saņemt paziņojumu, pie kā vērsties?

A
atbild:
28. decembrī, 2017

Pacientu tiesību likuma 9. panta pirmajā daļā noteiktas pacienta tiesības iepazīties ar saviem medicīniskajiem dokumentiem. Pacientam vai tā likumīgajam aizbildnim ir tiesības pieprasīt un saņemt izrakstus, norakstus un kopijas atbilstoši ārstniecības iestādē apstiprinātajam cenrādim, izņemot Fizisko personu datu aizsardzības likumā noteikto.

Ja pacients vēlas saņemt izrakstu no medicīniskās dokumentācijas, tad atbilstoši Pacientu tiesību likuma 9. pantam pacients, iesniedzot rakstisku pieprasījumu ārstniecības iestādē, saņem izrakstu 3 darba dienu laikā no attiecīgā pieprasījuma iesniegšanas dienas.

Savukārt atbilstoši šā likuma 4. panta sestajai daļai pacientam ir tiesības pēc ārstniecības vai kāda tās posma pabeigšanas (piemēram, izrakstoties no ārstniecības iestādes) saņemt informāciju par viņam sniegtajiem ārstniecības pakalpojumiem un ārstniecības pabeigšanas pamatojumu, kā arī veikto diagnostisko izmeklējumu un funkcionēšanas novērtējumu rezultātus (izrakstus, norakstus un kopijas), norādījumus un rekomendācijas attiecībā uz turpmāko ārstniecību un sociālajiem pakalpojumiem un, ja tas nepieciešams pacienta veselības stāvokļa dēļ, saņemt nosūtījumu uz citu ārstniecības iestādi ārstniecības turpināšanai.

Šajā gadījumā aicinām vērsties pie konkrētās ārstniecības iestādes vadības, lai rastu risinājumu situācijai.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas