E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13438
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Darbinieka radīto zaudējumu atlīdzināšana

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. decembrī, 2017
Boriss

Labdien! Situācija ir sekojoša. Darbinieks ir parādījies darbā, bet nav pildījis darba pienākumus divus mēnešus. Vai pirms/pēc darbinieka atlaišanas darba devējs var pieprasīt atmaksāt par šiem mēnešiem saņemto darba samaksu? Vai šajā gadījumā pienākumu nepildīšana tiek uzskatīta kā ļaunprātīga darbība, kas darbiniekam uzliek atbildību arī par tās radītajiem netiešiem zaudējumiem (neiegūtā peļņa), ko darba devējs var pieprasīt atlīdzināt? Paldies!

A
atbild:
05. janvārī, 2018
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Darbinieka civiltiesiskās atbildības priekšnoteikumi ir darbinieka prettiesiska, vainojama rīcība, darba devējam radušos zaudējumu esamība un cēloniskais sakars starp darbinieka rīcību un darba devēja zaudējumiem.

Darba likuma 86. panta pirmā daļa nosaka, ka gadījumā, ja darbinieks bez attaisnojoša iemesla neveic darbu vai arī veic to nepienācīgi, vai citādas prettiesiskas, vainojamas rīcības dēļ ir nodarījis zaudējumus darba devējam, darbiniekam ir pienākums darba devējam radušos zaudējumus atlīdzināt.

Saskaņā ar Darba likuma 79. panta pirmo daļu ieturējumus, lai atlīdzinātu darbinieka radītos zaudējumus darba devējam, var veikt tikai ar darbinieka rakstveida piekrišanu. Gadījumā, ja darbinieks apstrīd darba devējam radušos zaudējumu atlīdzības prasījuma pamatu vai apmēru, darba devējs var celt atbilstošu prasību tiesā divu gadu laikā no zaudējumu nodarīšanas dienas.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas