E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13399
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Kā sadalīt izdevumus kopīgas nomas gadījumā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. decembrī, 2017
Anete Priede

Labdien! Esam 4 pašnodarbinātas personas, kas kopā vēlas īrēt telpas savai darbībai. Telpas iznomā banka, kas līgumu attiecīgi slēdz tikai ar vienu no personām. Kā mēs varam juridiski pareizi savā starpā sakārtot, lai katrs varētu segt 1/4 no ienākošajiem rēķiniem par telpu īri un komunālajiem pakalpojumiem?

A
atbild:
03. janvārī, 2018
Līga Pauliņa
LV portāls

Saskaņā ar Civillikuma 1511. pantu līgums plašākā nozīmē ir ikkatra vairāku personu savstarpēja vienošanās par kādu tiesisku attiecību nodibināšanu, pārgrozīšanu vai izbeigšanu. Līgums rada tiesiskas attiecības starp kreditoru (Jūsu gadījumā banku) un parādnieku (Jūsu gadījumā personu, kas noslēgs līgumu ar banku).

Viens no veidiem, kā rīkoties šajā situācijā, ir vienai personai noslēgt nomas līgumu ar banku, līgumā paredzot, ka šai personai ir tiesības nodot telpas apakšnomā. Taču jāsaprot, ka attiecībās ar banku atbildīga būs tikai tā persona, kas noslēgusi nomas līgumu. Tā kā šī persona uzņemas lielāku atbildību, tai ir tiesības prasīt no saviem apakšnomniekiem lielāku nomas maksu, kas segtu arī zaudējumus (gadījumos, kad nomnieks nesamaksā nomas maksu), administratīvās izmaksas (piemēram, par parāda piedziņu) un citas izmaksas (piemēram, īpašuma vai nomnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšana, ja banka to prasa).
Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas