E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13372
Lasīšanai: 2 minūtes

Meitai jāiesniedz uzturlīdzekļu izmaksas iesniegums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. decembrī, 2017
agita

Meitene, 20 gadi, mācās profesionāli tehniskajā vidusskolā. Vai viņai ir tiesības saņemt uzturlīdzekļus no valsts, ja tēvs nemaksā? Kur griezties, jo lasām, ka ir iznācis likums, ka no 1. septembra var saņemt uzturlīdzekļus arī līdz 21 gada vecumam, ja mācās. Paldies!

A
atbild:
11. decembrī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Atbilstoši Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā noteiktajam, ja bērns turpina iegūt pamatizglītību, vidējo izglītību, arodizglītību vai speciālo izglītību Latvijā un viņa vecāks nenodrošina sava bērna uzturam minimālo uzturlīdzekļu apmēru (30% no valstī noteiktās minimālās algas, kas 2017. gadā ir 114 eiro mēnesī), bērnam ir tiesības saņemt valsts garantētos uzturlīdzekļus arī pēc pilngadības sasniegšanas, bet ne ilgāk kā līdz 21 gada vecuma sasniegšanai. 

Lai saņemtu uzturlīdzekļus no Uzturlīdzekļu garantiju fonda, meitai pašai ir jāiesniedz fonda administrācijai noteiktas formas iesniegums par uzturlīdzekļu izmaksu. Ērtākais veids, kā pieteikties uzturlīdzekļu saņemšanai, ir izmantot portālā www.latvija.lv pieejamo e-pakalpojumu “Pieteikšanās uzturlīdzekļu saņemšanai”. Šī pakalpojuma izmantošanai nepieciešams reģistrēties, izmantojot internetbankas pieejas datus, kas dod iespēju elektroniski aizpildīt iesnieguma veidlapu un nosūtīt fonda administrācijai. Citi dokumenti nav nepieciešami. Sīkāks izklāsts LV portāla skaidrojumā “No 1. septembra valsts garantētie uzturlīdzekļi līdz 21 gada vecumam”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas