E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13366
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
16
1
16

Pasts, sīkpakas izmēri un kompensācija

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. decembrī, 2017
Liāna

Sūtītājs, izmantojot VAS "Latvijas Pasts" pakalpojumus, ir nosūtījis sīkpaku Eiropas Savienības valstī ar svaru, kas nepārsniedz 2000 gramus, par ko attiecīgi tika veikta samaksa. Pasta darbinieks, pieņemot sūtījumu no sūtītāja, ir to nosvēris un paziņojis sūtītājam, ka sūtījuma svars atbilst sīkpakas pieļaujamam svaram. Par iepakojuma izmēriem gan nekas netika teikts. Pēc pāris dienām sīkpaka no šķirošanas vietas "Rīga" tika atgriezta sūtītājam atpakaļ, jo sūtījuma iepakojums neatbilst sīkpakas izmēriem (pārsniedz pieļaujamo garumu). Sūtītājs savu sūtījumu ir atkārtoti nosūtījis, bet pamainījis iepakojumu un atkārtoti samaksājis par sīkpakas nosūtīšanu. Vēlos uzzināt, vai sūtītājam pašam vajadzēja paredzēt, ka sūtījuma iepakojuma izmēri neatbilst sīkpakas pieļaujamajiem izmēriem, vai to kontrolē pasta darbinieks, kas pieņem sūtījumu pasta nodaļā? Vai šajā gadījumā sūtītājam pienākas saņemt atpakaļ samaksu par pirmo sūtījumu, kas tika atgriezts atpakaļ? Kā šajā gadījumā jārīkojas sūtītājam?

A
atbild:
12. decembrī, 2017
VAS "Latvijas pasts"
Gundega Vārpa, Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja

Sagatavojot sūtījumu nosūtīšanai sīkpakas veidā, nosūtītājam jārēķinās, ka tā svars nedrīkst pārsniegt 2000 gramus (2 kilogramus), bet garuma, platuma un biezuma izmēru summa nedrīkst pārsniegt 90 centimetrus, bet garākā mala nedrīkst būt garāka par 60 centimetriem. Sūtījums, kas pārsniedz minēto svaru un/vai izmēru, ir jānoformē kā paka vai eksprespasta sūtījums.

Visos gadījumos, kad pasta darbinieks nosūtīšanai pieņēmis neatbilstošu sūtījumu un tas šā iemesla dēļ atsūtīts atpakaļ izsūtītājam, klientam ir tiesības saņemt sūtījuma pārsūtīšanas maksu, vēršoties ar iesniegumu jebkurā pasta nodaļā vai iesniedzot to elektroniski, rakstot uz e-pasta adresi info@pasts.lv. Iesniegumam vēlams pievienot arī nepareizi noformētā sūtījuma un pasūtījuma kvīts attēlus.

Pārsūtīšanas maksa tiek atmaksāta divu nedēļu laikā no iesnieguma saņemšanas brīža.

Labs saturs
16
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 68 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas