E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13335
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Atlīdzības politikas izstrāde iestādē – vadītāja uzdevums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. decembrī, 2017
Raivis

Vai vienas noteiktas valsts pārraudzības iestādes (tiek piemērots Atlīdzības likums, Darba likums un MK66) vienādiem amatiem var tikt noteikta dažāda mēnešalga atkarībā no fiziskās atrašanās vietas? Piemērs. Vai apkopējam Rīgā drīkst noteikt mēnešalgu 500 eiro, bet apkopējam Daugavpilī noteikt 400 eiro, vai tas ir tiesiski (dara identiski to pašu, amatu apraksti un klasifikācija ir identiska, juridiskā klasifikācija struktūrvienībā arī neatšķiras (viena struktūrvienība, taču fiziski darbs dažādās pilsētās)) ? No vienas puses, tā ir atšķirīga pieeja (vai diskriminācija?) atkarībā no reģiona, kurā tiek veikts darbs un kurā darbinieks faktiski dzīvo. No praktiskā un racionālā viedokļa – apkopēju Daugavpilī par 400 eiro algu atrast ir daudz vieglāk nekā apkopēju Rīgā ar 500 eiro algu, ņemot vērā darba tirgu Latvijā un reģionu ekonomiskās atšķirības. Arī no ekonomiskā viedokļa 500 eiro Daugavpilī ir ar daudz lielāku pirktspēju nekā 500 eiro Rīgā. Privātajā sektorā ir skaidra pieeja neaktarīgi no tā, vai tas ir tiesiski, bet publiskajā?

A
atbild:
22. janvārī, 2018
Finanšu ministrija
Lelde Grīnvalde, Komunikācijas departamenta direktora vietniece

Saskaņā ar  Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 3. panta trešo un ceturto daļu katras iestādes vadītājs, ņemot vērā iestādei pieejamos finanšu resursus, veicamās funkcijas un uzdevumus, kā arī ievērojot ārējos normatīvajos aktos noteiktos ierobežojumus, izstrādā iekšējos normatīvos aktus atlīdzības jomā, kuros nosaka atlīdzības politiku iestādē, tostarp mēnešalgu noteikšanas kārtību.

Iestādes vadītājs, nosakot darbinieku mēnešalgas, vērtē, piemēram, veicamā darba apjomu, atbildību, kā arī citus kritērijus atbilstoši normatīvajam regulējumam, kas var ietekmēt darbinieku atalgojuma apmēru.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas