E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13333
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
8
8

Mediju var reģistrēt arī fiziska persona

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. decembrī, 2017
Edgars

Labdien! Man ir interneta lapa, ko esmu izveidojis (reģistrējis domēnu) kā privātpersona. Ja es vēlos savai interneta lapai iegūt medija statusu, vai es to varu iegūt kā privātpersona, vai man ir jādibina SIA?

A
atbild:
07. decembrī, 2017
Uzņēmumu reģistrs
Evija Ivdra, sabiedrisko attiecību speciāliste

Saskaņā ar likuma "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem" 8. panta pirmo daļu tiesības dibināt un izdot masu informācijas līdzekļus ir juridiskajām un fiziskajām personām, kā arī personālsabiedrībām. Tātad masu informācijas līdzekli dibināt un izdot tiesīga gan fiziska persona, gan juridiska persona, kā arī personālsabiedrība. Tāpat fiziskā persona vienlaicīgi var būt gan masu informācijas līdzekļa dibinātāja, gan izdevēja.

Attiecībā uz pieteikuma veidlapas aizpildīšanu – veidlapas paraugs, kas ievietots Uzņēmumu reģistra mājaslapā, paredz iespēju norādīt ziņas gan par masu informācijas līdzekļa (MIL) dibinātāju un izdevēju fizisku personu, gan par masu informācijas līdzekļa dibinātāju un izdevēju juridisku personu. Tas nenozīmē, ka vienlaicīgi jāaizpilda abi lauki. Tādējādi, ja MIL dibinātājs (īpašnieks) un izdevējs ir fiziska persona, pieteikuma veidlapas Nr. 11 3. punktā atzīme liekama lodziņos “dibinātājs” un “izdevējs” un tālāk jānorāda ziņas par fiziskās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas