E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13297
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

Ar jautājumu jāvēršas CSDD tehniskās apskates stacijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. novembrī, 2017
Valters

Vai automašīnai IŽ 2715 (1975.–1990. gada ražojums) ar noņemtu kravas kastes vāku var iziet tehnisko apskati un tas uzskatāms par kravas furgonu, līdzīgi kā IŽ 27151, jo, pēc analoģijas, visiem mūsdienās ražotajiem auto ar kravas kastēm to vāki ir uzstādāmi un noņemami un tie drīkst piedalīties satiksmē?

A
atbild:
08. decembrī, 2017
Ceļu satiksmes drošības direkcija
Rolands Rumba, sabiedrisko attiecību speciālists

Automobilis IŽ 2715 ir kravas furgons, un tā virsbūve izveidota kā slēgta kravas tilpne ar divviru veramām durvīm, uz kurām izveidota vieta valsts reģistrācijas numura zīmei un tās apgaismojumam. Transportlīdzeklis ar šāda veida virsbūvi nav paredzēts ātrai pārveidošanai par transportlīdzekli ar atvērtu kravas kasti, tāpēc šādi pārbūvēts transportlīdzeklis nevarētu iziet tehnisko apskati.

Savukārt automobilim IŽ 27151 ir kravas kaste ar atvāžamu aizmugurējo bortu. To var lietot gan kā atvērtu kravas kasti, gan uzstādīt tai tentu vai cietu augšējo daļu, vai arī vāku.

Lai pārliecinātos par iecerētās pārbūves atbilstību normatīvo aktu prasībām, transportlīdzekļa īpašnieks var interesēties jebkurā CSDD tehniskās apskates stacijā vai rakstīt e-pasta vēstuli parbuves@csdd.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas