E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13214
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Par IK likvidāciju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. novembrī, 2017
Grāmatvede

Labdien! IK, pašnodarbinātā persona, ir spiests likvidēties. IK ir darbinieki un ir PVN maksātājs. Katru gadu VID tiek iesniegta fiziskas personas gada ienākumu deklarācija (kur parādās visi IK ieņēmumi un izdevumi) un IK bilance, un ieņēmumu/izdevumu pārskats. Ar ko jāsāk likvidācija? Par dokumentiem, kuri sniedzami Uzņēmumu reģistrā, viss ir skaidrs. Darbinieki jāatbrīvo no darba. Pamatlīdzekļi un preču krājumi jāpārdod. Kurā brīdī un kā jāizstājas no PVN maksātāju statusa? Kādai ir jāizskatās slēguma bilancei? Kur varu sameklēt skaidrojumus, jo Uzņēmumu reģistrs man atbildēja tikai ar vienu teikumu. Liels paldies par atbildi!

A
atbild:
19. decembrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Individuālajam komersantam Uzņēmumu reģistrā ir jāiesniedz tikai pieteikums komersanta izslēgšanai no komercreģistra (KR14). Tas ir paskaidrots Uzņēmumu reģistra informācijā, kurā pievienota aizpildāmā veidlapa, kā arī informācija par valsts nodevas apmaksu.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācijā norādīts, ka izslēgšana no PVN maksātāju personu reģistra notiek gan pēc nodokļa maksātāja iniciatīvas (reģistrēts nodokļa maksātājs iesniedz VID pamatotu iesniegumu par tā izslēgšanu no VID PVN maksātāju reģistra), gan pēc VID iniciatīvas (nodokļa maksātāju no PVN maksātāju reģistra izslēdz, ja iestājas kāds no Pievienotās vērtības nodokļa likuma 73. pantā noteiktajiem apstākļiem, tajā skaitā – ja reģistrēts nodokļa maksātājs ir likvidēts).

Jebkuram uzņēmējam neatkarīgi no izvēlētās uzņēmējdarbības formas sadarbība ar VID ir jāveic, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), kurā iesniedz nodokļu deklarācijas un pārskatus. EDS nodokļu maksātājam ir arī iespēja uzdot jautājumus VID par savu konkrēto situāciju. Ar VID ir arī citas saziņas iespējas.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas