E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13212
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Papildatvaļinājumu kompensē par pēdējiem diviem gadiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. novembrī, 2017
Rita

Vai, izbeidzot darba attiecības, darba devējam ir tiesības atteikt neizmantotā papildatvaļinājuma kompensācijas izmaksu, pamatojot ar to, ka par dienām pirms š.g. augusta, kad likumdošana mainījās, uzkrāto dienu izmaksa nav saistoša? (Ir viena neizmantota diena par periodu 03.2016–02.2017 un 3 neizmantotas dienas par periodu 03.2017–02.2018) Cik dienu kompensācija darba devējam būtu šajā gadījumā jāizmaksā?

A
atbild:
17. novembrī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 151. panta piektā daļa, kas stājās spēkā 2017. gada 16. augustā, nosaka, ka ikgadējā apmaksātā papildatvaļinājuma atlīdzināšana naudā nav pieļaujama, izņemot gadījumu, ja darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas un darbinieks ikgadējo apmaksāto papildatvaļinājumu nav izmantojis.

Ja ar darbinieku tiek izbeigtas darba tiesiskās attiecības un viņš nav izmantojis ikgadējo apmaksāto papildatvaļinājumu, darbiniekam kompensācija par neizmantoto ikgadējo apmaksāto papildatvaļinājumu pienākas.

Atšķirībā no ikgadējā neizmantotā atvaļinājuma kompensācijas, kas pienākas par visiem darba periodiem, kad atvaļinājums nav izmantots (DL 149. panta piektā daļa), neizmantotā papildatvaļinājuma kompensācijai ir piemērojams Darba likuma 31. panta pirmās daļas regulējums – visi prasījumi, kas izriet no darba tiesiskajām attiecībām, noilgst divu gadu laikā, ja likumā nav noteikts īsāks noilguma termiņš.

Tas nozīmē, ka uz papildatvaļinājuma pieprasīšanu un kompensāciju ir attiecināms divu gadu noilguma termiņš.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 77 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas