E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13209
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kafejnīcas troksnis

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. novembrī, 2017
Eva Kaļke

Skaļums piemājas dārzā. Blakus esošās āra kafejnīca atskaņo tik skaļu mūziku, ka mana piemājas dārza teritorijā nav iespējams sarunāties. Vēlos noskaidrot, vai āra kafejnīcas ievēro MK noteiktos trokšņa robežlielumus. Vai trokšņa robežlielumi piemājas dārza teritorijā ir noteikti MK noteikumu Nr. 16 “Trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība” (Rīga, 2014. gada 7. janvāris, prot. Nr. 1, § 46.) 2. pielikuma pirmajā tabulā?

A
atbild:
24. novembrī, 2017
Laura Studente
LV portālam

Sabiedrisko kārtību nodrošina attiecīgā pašvaldība. Ja troksnis ir pārāk liels, neatkarīgi no tā, vai tā ir diena vai nakts, ir jāzvana pašvaldības policijai. Tikai jāņem vērā, ka policija neveic trokšņu mērījumus, bet balstās uz liecībām un pašu dzirdēto.

Iedzīvotājiem ir tiesības rakstīt iesniegumu Veselības inspekcijai, kas veic trokšņa mērījumus. Iesniegumā inspekcijai īsi jāapraksta problēmas būtība, jānorāda vārds, uzvārds, dzīvesvietas adrese, kontaktinformācija (tālruņa numurs un/vai e-pasts). Iesniegums jāapliecina ar iesniedzēja parakstu.

Ja Veselības inspekcija konstatē, ka trokšņa līmenis tiek pārsniegts, tad pārkāpējam troksnis ir jānovērš. Atbilstoši MK noteikumu Nr. 16 “Trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība” 13. punktam par trokšņa robežlielumu pārsniegšanu ir atbildīga persona, kuras īpašumā, lietošanā vai valdījumā esošā trokšņa avota darbības dēļ ir pārsniegti trokšņa robežlielumi. Attiecīgā persona sedz arī izdevumus, kas saistīti ar trokšņa mērījumiem.

Vides trokšņa robežlielumi un to novērtēšana noteikta MK noteikumos Nr. 16 “Trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas