E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13203
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība

Pastaigā ar suni ir ieteicams nešķērsot skolas teritoriju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. novembrī, 2017
Jānis

Labvakar! Rīga, skolas nogožota teritorija, kurai var iet cauri uz parku. Vai drīkst iet cauri šai teritorijai ar suni pavadā? Paldies ar atbildi!

A
atbild:
14. novembrī, 2017
Rīgas dome
Edīte Pūķe, Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora padomniece informatīvo pasākumu jautājumos

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 80 „Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā” nosaka ierobežojumus pastaigai ar suni. Minēto noteikumi 6.9. punkts aizliedz vest suni pastaigā bērniem paredzētās rotaļu un izklaides vietās un sporta laukumos. Savukārt Ministru kabineta noteikumu Nr. 1338 “Kārtība, kādā nodrošināma izglītojamo drošība izglītības iestādēs un to organizētajos pasākumos” 3.10. apakšpunktā kā viena no izglītības iestādes vadītāja funkcijām izglītojamo drošības jautājumos ir minēta noteikt izglītojamo vecākiem un citām personām saistošu uzturēšanās kārtību izglītības iestādē.

Arī Izglītības iestāžu sporta laukumu un stadionu publiskas izmantošanas paraugnoteikumu, kas apstiprināti ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta rīkojumu Nr. 2240-rs, 5.2. apakšpunktā ir noteikts aizliegums sporta laukumā un stadionā ievest dzīvniekus.

Tātad katrai izglītības iestādei ir tiesības noteikt īpašus ierobežojumus un nosacījumus izglītības iestādes teritorijas izmantošanai, kas var paredzēt arī aizliegumu dzīvnieku ievešanai. Līdz ar to, ejot ar suni pastaigāties, tomēr ir ieteicams nešķērsot skolas teritoriju. Turklāt Jūsu četrkājainais draugs noteikti atzinīgi novērtēs to, ka  viņš var būt ilgāk kopā ar savu saimnieku un iepazīt plašāku apkārtni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 71 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas