E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13189
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
2
2

Valsts līdzfinansējums privātam bērnudārzam nav pieejams

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. novembrī, 2017
Viktors

Labdien! Man ir bērns vecumā līdz četriem gadiem, kurš deklarēts Rīgā. Internetā atradu informāciju, ka 2015. g. bērnu vecāki varēja pretendēt uz Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu bērnudārziem 132,33 eiro mēnesī un vēl uz papildu atbalstu no valsts 95,67 eiro mēnesī. 2017. g., pamatojoties uz Rīgas domes saistošajiem noteikumiem Nr. 191, pašvaldība piešķir 197,34 eiro mēnesī. Kā ir ar šo informāciju no interneta, vai 2017. un nākotnē 2018. g. pastāv papildu atbalsts no valsts puses bērnudārza apmeklējumam? Ja pastāv valsts atbalsts, kur meklēt papildu informāciju par kritērijiem?

A
atbild:
10. novembrī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Valsts atbalsta programma privāto pirmsskolas izglītības iestāžu un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju (aukļu) līdzfinansēšanai, ja pašvaldība nenodrošina vietu pašvaldības bērnudārzā, noslēdzās 2016. gada 31. maijā.  Līdz ar to šobrīd valsts atbalsts privāta bērnudārza līdzfinansējumam šobrīd netiek nodrošināts.

Tāpat kā līdz šim, arī turpmāk Izglītības likuma 17. panta 2.daļa paredz pašvaldības pienākumu segt privātas pirmsskolas izglītības iestādes izmaksas gadījumā, ja bērnam, kurš sasniedzis pusotra gada vecumu un kura dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, netiek nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzā. Izmaksas jākompensē tādā apmērā, kas atbilst vienam audzēknim nepieciešamajām izmaksām attiecīgās pašvaldības uzturētā bērnudārzā. Pašvaldība izmaksas aprēķina katru gadu no jauna, ievērojot MK noteikumus Nr. 709 “Noteikumi par izmaksu noteikšanas metodiku un kārtību, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei”. Atbilstoši Rīgas domes saistošajiem noteikumiem  Nr. 191 “Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju”  Rīgas pašvaldības nodrošinātais līdzfinansējuma apmērs vienam bērnam vecumā no pusotra līdz četriem gadiem 2017. gadā ir 197,34 eiro mēnesī, savukārt bērniem obligātās izglītības vecumā (no pieciem gadiem) – 145,90 eiro.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 74 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas