E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13187
Lasīšanai: 3 minūtes
1
10
1
10

Ieturējumu apmēru nosaka Civilprocesa likuma 594. panta normas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. novembrī, 2017
Girts

Labdien! Vēlējos noskaidrot, kā tad īsti ir! Man tiesu izpildītājs atsūtīja uz darbu paziņojumu par ieturējumu veikšanu no algas sakarā ar uzturlīdzekļiem. Man algu maksā par padarīto, vienu mēnesi varu saņemt 400 eiro, nākamajā varu 700. Sanāk tā, ja man alga ir 700 eiro, tad es no šīs summas saņemu 190 un tiesu izpildītājam aiziet 510 eiro, vai tas ir adekvāti? Gāju pie tiesu izpildītāja ar lūgumu samazināt maksājumus, piedāvāju maksāt 200 eiro mēnesī viņiem, viņa man pasaka, ka viņa neko nevar darīt, lai es eju uz Uzturlīdzekļu fondu, aizgāju tur, bet Uzturlīdzekļu fonda juriste man pasaka, ka viņa nesaprot, kāpēc tiesu izpildītāja sūtīja mani uz turieni, ka viņi nu nekādi neko nelemj, ka tas ir tiesu izpildītāja lēmums, tad nu tagad nesaprotu, kas man ir jādara, lai varētu maksāt tos 200 eiro, nevis palikt katru mēnesi ar 190 eiro makā, ņemot vērā, ka man jaunajā ģimenē pēc 3 nedēļām būs pirmdzimtais. Paldies!

A
atbild:
10. novembrī, 2017

Nav pamata pieņemt, ka tiesu izpildītājs savās darbībās būtu ko pārkāpis. Ieturējumi no Jūsu darba samaksas, visticamāk, tiek veikti saskaņā ar Civilprocesa likuma 594. panta pirmās daļas 1. punktu, kas nosaka, ka no parādniekam izmaksājamās darba samaksas un tai pielīdzinātajiem maksājumiem ieturējumus pēc izpildu dokumentiem izdara līdz piedzenamā parāda dzēšanai: uzturlīdzekļu piedziņas lietās nepilngadīgu bērnu uzturam vai Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas labā – saglabājot parādniekam darba samaksu un tai pielīdzinātos maksājumus 50 procentu apmērā no minimālās mēneša darba algas un saglabājot uz katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu līdzekļus valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā.

Jūs varat mēģināt realizēt savas tiesības, kas ir noteiktas Civilprocesa likuma 206. panta pirmajā daļā, kas paredz: tiesa, kas taisījusi spriedumu lietā, ir tiesīga pēc lietas dalībnieka pieteikuma, ievērojot pušu mantisko stāvokli, bērnu tiesības vai citus apstākļus, pieņemt lēmumu par sprieduma izpildīšanas atlikšanu vai sadalīšanu termiņos, kā arī par tā izpildes veida un kārtības grozīšanu. Lēmums par sprieduma izpildīšanas atlikšanu, sadalīšanu termiņos vai izpildes veida un kārtības grozīšanu izpildāms nekavējoties.

Labs saturs
10
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas