E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13154
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Administratīvajās lietās noilgums ir pieci gadi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. novembrī, 2017
Aigars

Vai sodam par braukšanu dzērumā ir kāds noilguma termiņš? Ja ir, tad no kura datuma tas tiek rēķināts – no uzlikšanas datuma vai no datuma, kad tiesu izpildītājs uzliek liegumu?

A
atbild:
30. novembrī, 2017

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 300. panta normas nosaka – ja parādnieks nav samaksājis naudas sodu šā kodeksa 299. pantā un 299.1 panta trešajā daļā noteiktajā termiņā, piedziņu veic tiesu izpildītājs Civilprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Lēmuma par naudas soda uzlikšanu izpildi var veikt piecu gadu laikā no dienas, kad attiecīgais lēmums iesniegts piespiedu izpildei (nolēmums nosūtīts zvērinātam tiesu izpildītājam). Ja lēmuma izpildi aptur saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem par izpildu lietvedības apturēšanu, noilguma laiks tiek apturēts līdz izpildu lietvedības atjaunošanai.

Lēmumu par administratīvo arestu izpilda pēc tam, kad beidzies termiņš tā pārsūdzēšanai apelācijas kārtībā un lēmums nav pārsūdzēts, vai arī ir stājies spēkā apelācijas instances tiesas nolēmums. Ja apelācijas instances tiesa nolēmumu paziņo saīsinātā formā un pilnu nolēmumu sastāda vēlāk, administratīvo arestu izpilda pēc nolēmuma paziņošanas saīsinātā formā. Lēmumu par administratīvo arestu izpilda divu gadu laikā no lēmuma par administratīvo arestu nodošanas izpildei (nolēmums nosūtīts policijas iecirknim pēc dzīvesvietas).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas