E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13145
Lasīšanai: 2 minūtes

Par aizgādnību jāvēršas bāriņtiesā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. novembrī, 2017
Inese

Labdien! Esmu kļuvusi par aizgādni rīcībnespējīgam cilvēkam invalīdam. Tiesa par aizgādnības piešķiršanu bija, lēmumu gan vēl neesmu saņēmusi. Aprūpēju šā cilvēka māti, pēc viņas lūguma, kura bija guloša, māte nomira. Šobrīd saprotu, ka nespēju tikt galā ar aizgādnības pienākumiem. Pie cilvēka jābūt 24 stundas diennaktī, jākārto arī viņa mantojuma lietas. Vēlējos iekārtot pansionātā, bet tur rinda uz vismaz uz diviem gadiem. Man pašai 64 gadi. Sakiet, lūdzu, kā varu atteikties no aizgādnības? Nav iespējas pat izgulēties, jo cilvēks prasa uzmanību gan dienu, gan nakti. Paldies par atbildi!

A
atbild:
17. novembrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Par cilvēka rīcībspējas ierobežošanu lemj tiesa, un šo lēmumu nosūta bāriņtiesai pēc Jūsu aprūpējamā cilvēka deklarētās dzīvesvietas. Bāriņtiesa saskaņā ar tiesas nolēmumu par aizgādnības nodibināšanu ieceļ aizgādni personai ar garīga rakstura vai citiem veselības traucējumiem, kurai rīcībspēju ierobežojusi tiesa, kā arī personai, kurai tiesa nodibinājusi pagaidu aizgādnību.

Jums jāvēršas bāriņtiesā, informējot par izveidojušos situāciju, par visiem apstākļiem, kas liedz turpināt aizbildņa pienākumus, ja tādi jau ir noteikti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas