E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13142
Lasīšanai: 2 minūtes

2017. gada 20. novembris – brīvdiena

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. novembrī, 2017
Gita

Darbinieks no 13.11.2017. vēlas izmantot ikgadējo atvaļinājumu – 2 nedēļas. Kad viņam jāierodas darbā – 28.11. vai 29.11.? Uz šo jautājumu Zaida Kalniņa LV portālā atbildēja, ka saskaņā ar likuma „Par svētku un atceres dienām” 1. pantu gadījumā, ja 18. novembris iekrīt sestdienā vai svētdienā, nākamo darbdienu nosaka par brīvdienu. Tātad 20. novembris 2017. gadā uzskatāms par atpūtas dienu. Tādējādi atvaļinājuma perioda, kas sākas ar 13. novembri, pēdējā diena būs 28. novembris. Jautājums: likums nosaka, ka atvaļinājumā neieskaita svētku dienu, t.i., 18. novembri, un līdz ar to atvaļinājuma pēdējā diena būs 27. novembris, jo 20. novembrī ir tikai brīvdiena. Kāpēc tad atbildē kā pēdējo atvaļinājuma dienu norāda 28. novembri?

A
atbild:
10. novembrī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Precizējot neskaidrības ar 20. novembra statusa interpretēšanu Valsts darba inspekcijā, LV portāls noskaidroja, ka  tā ir likuma “Par svētku un atceres dienām” 1. pantā norādītā likumdevēja piešķirtā brīvdiena, kura patiešām nekādi nav saistāma ar svētku dienu.

Tādējādi visiem darbiniekiem, kam atvaļinājums iekrīt šajā valsts svētku laikā, tas pagarinās par vienu dienu, neraugoties uz to, ka kalendārā 20. novembris atzīmēts sarkanā krāsā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas