E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13138
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
2
1
2

Ja trokšņo regulāri, ir tiesības izsaukt policiju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. novembrī, 2017
Aleksejs

Labdien! Pēdējā laikā ir parādījusies sekojoša problēma ar kaimiņiem – vakaros, sākot no plkst. 19, dažreiz no plkst. 20, augšā kaimiņiem trokšņo bērni līdz vēlam vakaram vai pat naktij. Troksnis izpaužas ar skriešanu no vienas istabas uz otru, ar kliegšanu, lēkšanu. Esam vairākkārt runājuši ar kaimiņiem, paskaidrojot, ka viņi ar trokšņošanu gan traucē atpūsties vakaros, gan arī traucē vienkārši aizmigt, uz ko kaimiņi saka, ka neko nevar izdarīt un tā ir mūsu problēma, ka mums traucē. Es saprotu, ka tie ir bērni, bet arī citiem cilvēkiem vakaros gribas atpūsties. Pa dienu mums nav nekas pretī, lai dara, ko grib, bet pa dienu bieži vien ir klusums, un aktivitāte parādās pirms gulētiešanas. Minēšu nesenu piemēru, bija tieši vakar, bērni skraidīja, lēkāja, tad uz kādu laiku tas apklusa. Mēs ap to laiku aizgājām gulēt, tikko aizmigām, skraidīšana ir atsākusies, attiecīgi miegs ir pārtraukts, pēc tam nevar uzreiz aizmigt. Vai šo problēmu var kaut kā risināt? Vai esam tiesīgi izsaukt pašvaldības policiju? Līdz šim brīdim mēģinājām risinājumu atrast pārrunu veidā, bet diemžēl nesanāca.

A
atbild:
07. novembrī, 2017
Linda Balode
LV portāls

Jums noteikti ir tiesības izsaukt pašvaldības policiju.

Par tādu darbību veikšanu, kuras rada noteikta līmeņa troksni jebkurā diennakts laikā, ir paredzēta administratīvā atbildība – to nosaka Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 167.1 pants. Savukārt administratīvā atbildība par sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas kā necieņa pret sabiedrību vai bezkaunīga rīcība, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu, uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) vai organizāciju darbu (sīkais huligānisms), ir noteikta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 167. pantā.

Šāda veida gadījumus policisti vērtē individuāli. Taču, ja tiek konstatēts pārkāpums, praksē visbiežāk pirmajā izsaukumā tiek izteikts brīdinājums, savukārt, ja izsaukumi atkārtojas, tad ir pamats trokšņotāju saukt pie atbildības par sīko huligānismu. Savukārt par minēto pārkāpumu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir paredzēts sods no 70 līdz 500 eiro apmērā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas