E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13112
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Kas notiek ar uzņēmuma mantu tā likvidācijas gadījumā?

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. novembrī, 2017
LauraK

Sveiki! Kas notiek ar īpašumu (dzīvokli), ja tā īpašnieks ir uzņēmums, bet attiecīgais uzņēmums tiek likvidēts no UR un VID puses? Paldies!

A
atbild:
09. janvārī, 2018
Līga Pauliņa
LV portāls

Uzņēmuma (SIA) likvidācijas gadījumā saskaņā ar Komerclikuma 330. pantu tā atlikusī manta tiek sadalīta starp dalībniekiem saskaņā ar likvidatora sastādīto mantas sadales plānu proporcionāli katra dalībnieka daļai, ja dibināšanas dokumentos nav noteikts citādi.

Mantu drīkst sadalīt ne agrāk kā divus mēnešus no dienas, kad likvidācijas slēguma finanšu pārskats un sabiedrības atlikušās mantas sadales plāns ir nosūtīts dalībniekiem vai paziņojums par iespēju iepazīties ar tiem ir publicēts (ja likums prasa tā publicēšanu).  Mantu drīkst sadalīt pirms noteiktā termiņa, ja tam piekrīt visi dalībnieki un ar to netiek nodarīti zaudējumi kreditoriem.

Izmaksas dalībniekiem tiek veiktas naudā, ja statūtos nav noteikts citādi. Likvidatori var nepārdot mantu, ja tas nav nepieciešams kreditoru prasījumu apmierināšanai un ja tas noteikts lēmumā par sabiedrības darbības izbeigšanu.
Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas