E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13086
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Deklarētā papildu adrese īpašumā nedod tiesības uz samazinātu nodokli

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. oktobrī, 2017
Aija

Vai Rīgā noteiktā samazinātā NĪN likme man tiks piemērota, ja būšu deklarējusi dzīvesvietu savā īpašumā kā papildu adresi (pastāvīgā adrese ir ārzemēs) un neviena cita persona tur pastāvīgi nebūs deklarēta? Zinu, ka ir tāda iespēja, ja īpašumā uzturas, piem., atvaļinājuma laikā.

A
atbild:
31. oktobrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 148 „Par nekustamā īpašuma nodokli Rīgā” nosaka: Samazināts nekustamā īpašuma nodoklis tiek piemērots, ja objektā taksācijas gada 1. janvārī plkst. 0.00 dzīvesvieta ir deklarēta vismaz vienai personai. Pārējos gadījumos piemēro nekustamā īpašuma nodokļa likmi 1,5% apmērā no objekta kadastrālās vērtības.

Rīgas domes Pašvaldības ieņēmumu pārvaldes informācijā paskaidrots: Deklarētā papildu adrese noteikumu Nr. 148 izpratnē nav uzskatāma par deklarēto adresi. Attiecībā uz deklarēto adresi kā saziņas adresi Pašvaldības ieņēmumu pārvalde vērš uzmanību, ka, lai izpildītu noteikumu Nr. 148 prasības, personām jābūt deklarētām konkrētā objektā taksācijas gada 1. janvārī plkst. 0.00. Personu deklarētā dzīvesvieta pārējā taksācijas gada laikā nodokļa aprēķinā netiek ņemta vērā, un persona var izmantot sev ar likumu piešķirtās tiesības mainīt savu deklarēto adresi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas