E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13084
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Valsts iestādes darbinieka novērtēšanu veic tiešais vadītājs

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. oktobrī, 2017
H.j.

Vai amatpersonas darbību NEVIS sistēmā ir tiesīgs izvērtēt tiešais vadītājs, kurš padotā vērtēšanas brīdī ir atradies amatā 2 nedēļas? MK noteikumi Nr. 494 to neprecizē. Cik ilgi vadītājam jāieņem konkrētais amats, lai varētu novērtēt padoto?

A
atbild:
07. novembrī, 2017
Valsts kanceleja
Egita Gaile, Valsts pārvaldes politikas departamenta Valsts pārvaldes cilvēkresursu nodaļas konsultante

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 494 “Noteikumi par valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanu” vērtēšanu veic nodarbinātā tiešais vadītājs. Noteikumi nenosaka, cik ilgu laika posmu vadītājam ir jābūt amatā, lai varētu veikt novērtēšanu.

Situācijā, kad novērtēšanas periodā ir mainījies tiešais vadītājs, novērtēšana jebkurā gadījumā ir jāveic šī brīža tiešajam vadītājam. Nodarbinātā novērtēšana iekļauj ne tikai iepriekšējā periodā sasniegto rezultātu vērtējumu, bet arī nākotnes attīstības plānus, līdz ar to ir nozīmīgi, ka vērtēšanu veic šī brīža tiešais vadītājs. Šajā situācijā šī brīža tiešajam vadītājam noteikti būtu nepieciešams novērtēšanas procesā iesaistīt iepriekšējos nodarbinātā tiešos vadītājus (konkrētā novērtēšanas perioda ietvaros), lūdzot komentārus par nodarbinātā darba sniegumu un sasniegtajiem rezultātiem. Lēmums par gala novērtējumu ir nodarbinātā šī brīža vadītāja atbildība.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas